àlbum de fotografies de la Festa Major

">

El Repicó pren el relleu d'una gran Festa Major

Última revisió 30-06-2022 14:20
30/06/2022

L’èxit de participació permet tancar amb molta satisfacció una de les edicions més anhelades de la festa grossa

Podeu consultar l'àlbum de fotografies de la Festa Major

Festa Major 2022

El Repicó de Festa Major pren avui el relleu de la festa grossa de la vila. Encara que la Festa Major es va donar per tancada ahir, dia festiu al Masnou, bé es pot considerar que avui comença la segona part: el Repicó de Festa Major.

La seva programació aplega una vintena d’actes festius, culturals, lúdics i esportius. S’hi compten alguns que són autèntics clàssics de la Festa Major, com la Trobada Gegantera, la Travessa al Port o el Concert de les Seixanta Escales, entre altres. Ara bé, seran les Happy Food Trucks el reclam que de ben segur acabarà sent l’epicentre del Repicó. S’instal·laran el cap de setmana, entre l’1 i el 3 de juliol, als jardins dels Països Catalans, per convidar tothom a gaudir de música en directe i de la millor teca de carrer.

Quant al bon menjar, val a dir que el Repicó també coincideix amb la segona edició de l’Escuracassoles, la mostra gastronòmica que permet degustar les creacions exclusives elaborades per una trentena de bars, restaurants i pastisseries del Masnou. Els comensals poden gaudir-ne maridant-les amb vi de la DO Alella o amb vermuts masnovins i votar-les per decidir quin restaurador s’emportarà el guardó d’enguany.

Cinc dies de gresca

La Festa Major va tancar-se ahir a la nit amb el concert i el ball que va oferir l’Orquestra Maravella al nombrós públic que va acudir a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil per gaudir-ne. Ha estat el primer cop que la Maravella, un dels clàssics de la Festa Major, ha actuat en aquesta plaça. El canvi d’emplaçament ha estat tot un èxit, tenint en compte la quantitat de gent que va atreure.

També ha estat un encert el fet d’haver ubicat l’escenari principal de la Festa Major a la platja d’Ocata. Això era, però, una aposta segura, en ser el lloc on tradicionalment s’han fet els concerts i espectacles més multitudinaris. Tanmateix, cal assenyalar una novetat rellevant que també ha tingut una molt bona acollida. Es tracta del condicionament d’una zona accessible, per tal que les persones amb mobilitat reduïda gaudissin com tothom de tots els espectacles que es feien a la platja. De fet, l’aposta per la inclusió ha anat més enllà, ja que també s’ha comptat amb intèrprets de la llengua de signes en determinats actes, per tal que les persones amb sordesa poguessin seguir-los.

Un d’ells va ser el pregó, el primer dia de la festa grossa, el 25 de juny. El van protagonitzar de nou les tres nimfes, les artífexs de l’encanteri que fa que l’alegria i la diversió s’encomani a tothom qui es troba al Masnou durant els dies de Festa Major. Enguany, però, les nimfes de la terra, el mar i el foc van llançar un missatge que va esdevenir un crit d’alerta, un prec per convèncer tothom que cal tenir cura del medi ambient i acabar amb la destrossa de la natura. Les danses i l’espectacle de les nimfes va donar pas a un dels concerts principals de la Festa Major, el del grup Roba Estesa, que va interpretar alguns dels seus clàssics i les cançons del seu nou disc, Rosa permanent. Música ben ballable, alegre i feminista.

Així, des del divendres 25 i durant cinc dies, fins al 29 de juny, els masnovins i masnovines han gaudit d’una Festa Major similar a les d’abans de la pandèmia. Al programa s’hi comptaven una cinquantena d’actes ben variats, des dels concerts de la nit jove La Salada fins a la Festa Holi del matí de la diada de Sant Pere. En la seva vigília, la nit del 28 de juny, es va viure un dels moments àlgids de la Festa Major, quan la platja d’Ocata va acabar plena de gent bocabadada, meravellada pel castell de focs. Poc després d’esvair-se del cel els darrers esclats de llum i color, el públic va poder donar sortida a l’adrenalina i l’entusiasme acumulats ballant fins a la matinada cançons ben conegudes per tothom, amb el concert de Versión Imposible, que va precedir l’actuació de DJ Trapella.

En definitiva, el Masnou ha viscut entre el 25 i el 29 de juny una gran edició de la Festa Major de Sant Pere que no hauria estat possible sense la dedicació i la col·laboració desinteressada de bona part de les entitats del municipi. També cal esmentar la feinada feta pels agents de la Policia Local i el personal de Manteniment i d’altres departaments de l’Ajuntament. Entre tots i totes, s’ha aconseguit que milers de persones hagin gaudit de cinc dies de festa sense que s’hagi registrat cap incident rellevant.