El Ple adjudica la concessió de la cinquena guingueta de la platja

Última revisió 28-05-2021 13:59
28/05/2021

La cessió de l’explotació de les altres quatre es va aprovar a la sessió de l’11 de maig

El Ple extraordinari i urgent celebrat de forma telemàtica ahir al vespre, 27 de maig, va adjudicar la concessió per a l’explotació de la cinquena guingueta de les platges del Masnou. Les altres quatre van ser adjudicades a la sessió plenària extraordinària que va tenir lloc l’11 de maig.

Cristina Ramos, cinquena tinenta d’Alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Desenvolupament Sostenible, va precisar que es va haver de retirar l’adjudicació d’aquesta última guingueta perquè el licitador que havia guanyat en primera instància no havia aportat la documentació requerida. Posteriorment, es van fer els requeriments al següent classificat en el procés, que sí que va satisfer-los. Al Ple, doncs, es proposava la ratificació de la mesa de la contractació pel que fa a l’adjudicació de la guingueta i la desestimació de les al·legacions presentades.

Així, el Ple d’ahir va aprovar l’adjudicació d’aquesta darrera guingueta amb els 12 vots favorables de l’Equip de Govern (ERC i PSC) i 8 abstencions (Fem Masnou, JxCAT-Units i Cs). El regidor de la CUP, Fèlix Clemente, es va absentar d’aquesta sessió plenària. Prèviament a l’aprovació de l’adjudicació, es va votar la ratificació de la urgència de la sessió. També es va aprovar amb els 12 vots de l’Equip de Govern (ERC i PSC), 3 vots en contra (JxCAT-Units) i 5 abstencions (Fem Masnou i Cs).

Romà López, portaveu de JxCAT-Units, va sustentar el vot en contra del seu grup en considerar que no s’havia informat correctament del procés d’adjudicació els grups de l’oposició: “És una proposta llarga i complexa que es va incorporar ahir a l’expedient; a més de ser un tema important que no s’ha dut a la comissió informativa”. En el mateix sentit es va pronunciar Frans Avilés, portaveu de Cs: “El procés conté una documentació prou feixuga com per haver tingut més temps per poder estudiar-la en profunditat”. Tant l’alcalde, Jaume Oliveras, com la regidora Ramos van recordar en aquesta sessió que el procés administratiu s’ha allargat i que ha estat complex, sobretot per les al·legacions presentades per diversos licitadors. A banda de posar en valor la feina tècnica que s’ha dut a terme, van afirmar que la prioritat és que la ciutadania pugui gaudir dels serveis de les guinguetes tan aviat com sigui possible.

A més d’aquesta adjudicació, en la sessió d’ahir es va aprovar una modificació de crèdit que afecta partides del pressupost. Tal com va explicar l’alcalde, es tracta d’un canvi en la denominació de les partides, per identificar de forma concreta els diners que es destinaran als dos projectes guanyadors dels Pressupostos participatius: dotar d’enllumenat un tram del passeig Marítim i la millora de l’enllumenat públic amb criteris de sostenibilitat. Aquests diners, 250.000 euros en el pressupost de 2020 i 250.000 euros més en el del 2021, s’havien reservat sota la denominació genèrica de “Millores a la via pública”, en espera que el procés de participació ciutadana decidís els projectes guanyadors. La proposta es va aprovar per unanimitat, amb els 20 vots favorables de tots els regidors i regidores presents al Ple.

Ple extraordinari del 27 de maig del 2021.
Ple extraordinari del 27 de maig del 2021.