El Masnou torna a viure una gran Nit de l'Esport

Última revisió 02-12-2022 13:27
28/11/2022

En aquest intens cap de setmana també s’ha dut a terme la Festa del Dia de la Discapacitat i diverses parelles han celebrat les Noces d’Or, entre altres actes

Nit de l'Esport 2022

El Masnou ha celebrat aquest dissabte la Nit de l’Esport 2022. Per segon any consecutiu es va dur a terme al pavelló més nou del Complex Esportiu, inaugurat l’any 2019. El fet que les grades s’omplissin de públic demostra que s’ha convertit en la gran cita anual de l’esport masnoví.

Es van lliurar quinze guardons a equips i esportistes. Alguns, pels mèrits assolits el darrer any. D’altres, pel compromís demostrat durant anys amb l’esport masnoví. L’acte va incloure vuit actuacions a càrrec de diversos clubs, que van exhibir l’enorme ventall de disciplines que es poden practicar al Masnou.

“Gràcies a tots els clubs i associacions, i a totes les persones que formeu part de la comunitat de l’esport. Vivim en un municipi amb una gran vocació esportiva, cosa que el fa més just, més solidari i amb més qualitat de vida”, va manifestar l’alcalde, Jaume Oliveras, al parlament de cloenda de la festa. El batlle també va agrair l’assistència d’Antonio Carmona, assessor de l’àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Beatriz Delgado, vicepresidenta del Consell Esportiu del Maresme, i Josep March, representant territorial de l’Esport a Barcelona (Generalitat de Catalunya). Tots tres van participar en el lliurament dels guardons.

Minuts abans, Ricard Plana, tercer tinent d’Alcaldia i regidor d’Esports, va ser qui es va adreçar al públic. Tant Oliveras com Plana van fer un repàs d’algunes de les inversions que ha fet el consistori per ampliar el nombre d’equipaments esportius, com la construcció de les pistes descobertes del parc de Vallmora, i van citar els projectes que es volen iniciar de manera imminent, com la creació d’un nou gimnàs o l’ampliació dels vestidors del pavelló més antic.

“Som conscients de la necessitat d’espais que fan falta i continuarem treballant per posar-ne més a la disposició dels clubs”, va afirmar Plana. Més enllà de les inversions, el regidor també va agrair la feina i la col·laboració de les entitats per dur a terme iniciatives com el programa Esport Blau, “que permet que cada any 750 nens i nenes facin natació i vela en horari escolar”, o la Setmana Escolar de l’Esport, “durant la qual els clubs i les associacions ofereixen de manera desinteressada un munt d’activitats esportives; tantes que, aquest any, hi han participat més de 2.000 nens i nenes”.

La Nit de l’Esport no ha aturat la intensa activitat esportiva dels clubs masnovins durant el cap de setmana. N’és una bona mostra el Trofeu Club Nàutic El Masnou de la classe Optimist, que es va disputar dissabte i diumenge, a les aigües que banyen el litoral masnoví. Van participar-hi 152 regatistes. Es pot consultar la classificació en aquest enllaç.

Guardons de la Nit de l’Esport

· Joaquim Grañén (Club Natació El Masnou)

· Joana de Mariano Pastor (Club Aeromodelisme Barcelona)

· Equip benjamí del Club Voleibol El Masnou

· Alba Sciamma Alguro (Club Escola de Judo i Gimnàstica Rítmica del Masnou)

· Equip masculí de tennis platja (Club Beach Tennis El Masnou)

· Carla Pérez Puiggrós (Club Esportiu Pas Bàsic El Masnou)

· Equip masculí del Club de Tennis El Masnou

· Hugo Alonso Palomar (Club Judo Rei)

· Equip aleví del Club Futsal El Masnou

· Daniel Cabré Burniol (Club Nàutic El Masnou)

· Jugadors i jugadores que fa més de 10 anys que formen part del Club Atlètic Masnou

· Grup de cinc patinadores i un patinador d’individual modalitat lliure (Club Patinatge El Masnou)

· Victoria Vendrell Juan (Club Judo i Gimnàstica Rítmica El Masnou)

· Equips sèniors femení i masculí d’El Masnou Basquetbol

· Pere Colomer Alegret (Club Deportiu Masnou)

Festa del Dia de la Discapacitat

La plaça Nova de les Dones del Tèxtil va acollir diumenge al matí la festa del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. S’hi van fer un bon nombre d’activitats, a més a més de la mostra d’entitats relacionades amb la temàtica. La proposta també va incloure una xocolatada, jocs i activitats, com el Racó de la Calma, un espai de projeccions, un circuit d’empatia i una sessió de txikung. També va servir per presentar la Fundació Si Asha, que vetlla pels drets dels nens i les nenes que viuen amb alguna discapacitat. La cloenda va anar a càrrec de l’Associació Esquima.  Tot plegat va comptar amb un intèrpret de la llengua de signes catalana.

Monika González, regidora d’Accessibilitat i Diversitat Funcional va llegir un manifest per subratllar que “les persones amb discapacitat tenen les mateixes aspiracions i desitjos que la resta”. “Són ciutadans i ciutadanes de ple dret -continuava González-; totes les administracions tenen l’obligació d’eliminar les traves i les barreres que impedeixen la seva plena participació en la societat”, referint-se a qüestions com el dret al treball, a un habitatge digne i, en definitiva, a la igualtat d’oportunitats i a ser respectat o respectada. La regidora va aprofitar per enumerar algunes de les accions que duu a terme l’Ajuntament del Masnou per aconseguir aquests objectius amb la col·laboració d’entitats i altres administracions. També va citar la primera Guia de recursos per a les persones amb discapacitat, publicada per l’Ajuntament el maig d’aquest any.

Més enllà d’aquesta festa, s’aprofita l’efemèride per oferir dues xerrades. La primera, “Com afrontar l’imptacte d’un diagnòstic?” ha tingut lloc precisament aquest dissabte. L’altra, sobre els recursos i serveis que es posen a l’abast de les persones amb discapacitat, es farà el 15 de desembre (11 h) a la segona planta de Can Malet. També s’hi parlarà sobre els darrers canvis normatius vinculats a la incapacitació i als recursos tutelars.

Noces d’or i altres actes

També aquest passat dissabte ha tingut lloc un dels actes més emotius de l’any. Es tracta del reconeixement que l’Ajuntament del Masnou fa a les parelles que fa 50 anys que comparteixen la vida. En aquesta ocasió van ser tres matrimonis que, juntament amb la seves famílies, van assistir a la sala de plens per celebrar els cinquanta anys de convivència. Com a reconeixement, l'alcalde, Jaume Oliveras, i el regidor de Cicles de Vida, Sergio González, van lliurar un ram de flors i un obsequi commemoratiu a les tres parelles.

En aquest intens cap de setmana masnoví també va haver-hi temps per a la Doble ballada de sardanes, organitzada el diumenge al matí per l’Agrupació Sardanista del Masnou a la plaça d’Ocata. Van comptar amb una molt bona assistència de dansaires, que van gaudir de les actuacions de les cobles Montgrins i la Principal de la Bisbal. Encara el diumenge, es va fer la segona i última visita guiada de l’any al Cementiri Municipal del Masnou, un conjunt de gran mèrit artístic. Van acudir-hi 25 persones, que van esgotar les places disponibles d’aquesta activitat que dona a conèixer una de les joies del patrimoni masnoví.