El Masnou posa al centre el talent femení

Última revisió 24-11-2022 09:28
23/11/2022

Les mediàtiques Marta Cillán i Sara Giménez (Devermut) han obert la jornada dedicada al foment de l’emprenedoria femenina

Marta Cillán i Sara Giménez, les dues noies que tenen el reconegut perfil de divulgació i activisme feminista @Devermut a la xarxa social d’Instagram, han obert aquest matí del 23 de novembre la jornada dedicada a l’entorn professional femení. Abans, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha inaugurat la trobada al Centre d’Empreses Casa del Marquès parlant de la necessitat d’assolir els reptes pendents en aquest àmbit, i, també, ha aportat la seva experiència a l’Administració pública, “on crec que aquest tema està més avançat que al sector privat [...]. En l'estructura de l’Ajuntament del Masnou hi ha un predomini de dones respecte d'homes”. El batlle també ha fet referència a les iniciatives municipals per contribuir a una societat més justa basada en la igualtat home-dona, com el Pla d’Igualtat.

Devermut és una plataforma que va néixer el 2016 amb el propòsit de visibilitzar les realitats de les persones que formen part del col·lectiu LGBT i, més concretament, de les dones lesbianes i bisexuals. La seva xerrada inspiracional ha servit per conèixer com han aconseguit donar més visibilitat al col·lectiu LGTBI a través de la seva trajectòria a les xarxes socials i mostrar l’escletxa de gènere que ha existit i existeix en l’àmbit professional. La manca de referents femenins en posicions de lideratge, la importància de la diversitat en els equips de treball i la necessitat que els homes prenguin consciència d’aquestes situacions han estat tres dels temes que han posat damunt la taula durant la seva intervenció.

Les prop de quaranta persones assistents també han pogut participar al taller pràctic sobre “Com carregar-nos el síndrome de la impostora per trobar-nos amb la nostra dona singular”, en què s’han donat claus per no caure en aquest fenomen psicològic, que consisteix en dubtar constantment del propi potencial professional.

La trobada, moderada per la masnovina Imma Pulido, fundadora d’una consultoria financera i d’una xarxa d'emprenedoria basada en la innovació tecnològica i l'educació, ha donat veu a altre dones emprenedores i empresàries, com Eli Abad, sòcia cofundadora d’una consultoria tecnològica; Gemma Voltas, assessora financera i facilitadora d’estils de vida; i Montse Pera, copropietària i directora creativa d'una empresa de manufactures.

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás, ha estat l’encarregada de cloure aquesta primera jornada dedicada a compartir les habilitats professionals i impulsar els valors per a l’èxit de les dones en l’àmbit laboral, i ha volgut deixar constància de l’aposta de l’Ajuntament pel talent femení amb l’anunci d’una segona edició. També ha encoratjat les persones assistents a “continuar mostrant i teixint les seves habilitats”.