El Masnou es prepara per a l'arribada dels Reis Mags

Última revisió 05-01-2022 15:08
30/12/2021

Enguany la cavalcada canviarà el seu recorregut i no s’hi llançaran caramels

S'apropa el moment més esperat de l'any per a tots els infants, la nit de Reis, un esdeveniment ple de màgia que, a més, clourà els actes de Nadal al Masnou.

Per tal que els Reis Mags puguin portar els regals desitjats a les llars de la vila, els patges reials instal·laran els seus campaments a diversos indrets del Masnou, els dies 2, 3 i 4 de gener, per saludar els nens i les nenes, que podran dipositar les seves cartes a les bústies reials que hi trobaran.

Aquest any, però, cal destacar que no hi haurà contacte entre infants i carters, sinó que les cartes s'hauran de dipositar a les bústies que estaran custodiant, i que no caldrà inscripció prèvia per acudir-hi.

Així, diumenge 2, d'11 a 13 hores, el Parc del Llac acollirà la primera parada del campament reial. A la tarda, es traslladaran fins a la plaça de Ramón y Cajal, on rebran als infants masnovins de 17 a 20 hores.

Dilluns 3, els ajudants de Ses Majestats muntaran el campament als jardins dels Països Catalans per recollir les cartes de 17 a 20 hores i, dimarts 4, a la mateixa hora, seran a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, en la que serà l'última de les jornades abans de la tan esperada cavalcada de Reis.

Cavalcada per donar la benvinguda als Reis Mags

S'espera que Ses Majestats desembarquin al port del Masnou, pels volts de les 6 de la tarda del dimecres 5 de gener. Al port s'hi limitarà l'aforament, com a mesura preventiva davant la COVID-19, i no s'hi farà cap espectacle de benvinguda. Això sí, serà el moment en què l'alcalde els lliurarà la clau màgica que els permetrà entrar a totes les llars de la vila.

Mentrestant, les carrosses ja estaran esperant els Reis d'Orient a l'N-II, davant l'estació de tren del Masnou. Aquest serà el punt d'inici d'un itinerari que recorrerà bona part del Camí Ral. 

Melcior, Gaspar i Baltasar el recorreran acompanyats per una comitiva de carrosses decorades per diverses entitats masnovines. Hi participarà, a més, una intèrpret de llengua de signes catalana.

Entre les principals novetats de la cavalcada, que es preveu que s'estengui entre les 18 i les 21 hores, cal citar, precisament, el nou recorregut, que facilitarà el pas de la comitiva per carrers més amples i esponjats i la distribució del públic, amb l'objectiu d'evitar aglomeracions.

L'Ajuntament ha previst itineraris alternatius a l'N-II, que quedarà tallada al trànsit entre les 16 i les 20 h, aproximadament.

Així, els Reis Mags, després de desembarcar al port, pujaran a les seves carrosses davant l'estació del Masnou, a l'N-II. Recorreran aquesta via fins a l'avinguda del President Kennedy, on seguiran la ruta fins a arribar al carrer de la Ciutat Vila Jardí. A continuació, continuaran fins a l'avinguda de la Mare de Déu de Núria i fins al carrer de Sant Miquel per on seguiran fins a arribar a l'avinguda de Joan XXIII. En aquest punt, la comitiva es dirigirà cap a la plaça de Ramón y Cajal, passant abans pels carrers de les Guilleries, de la Pollacra Goleta Constança i d'Almeria.

Una altra novetat rellevant serà que no hi haurà llançament de caramels durant la cavalcada, per tal d'evitar aglomeracions i complir amb les recomanacions i restriccions vigents per fer front a la pandèmia.

Els Reis d'Orient tampoc no recolliran cap carta. Els nens i les nenes podran dipostiar-les a la bústia que s'instal·larà al punt final del recorregut, a la plaça de Ramón y Cajal.

S'espera que la cavalcada finalitzi pels volts de les 21 h. Serà aleshores quan  Melcior, Gaspar, Baltasar i els seus patges podran preparar-se per tal de fer arribar els regals i desitjos demanats a totes les llars de la vila.