El dilluns 9 de maig s'obren les preinscripcions de les escoles bressol municipals

Última revisió 06-05-2022 10:45
05/05/2022

Es poden presentar les sol·licituds fins al 20 de maig, a la llar d'infants que es demani com a primera opció

El proper dilluns, 9 de maig, s’obre el període de preinscripció de les dues escoles bressol municipals del Masnou, Sol Solet i La Barqueta, per al curs 2022-2023. Les famílies tenen temps per presentar la sol·licitud fins al 20 de maig.

Cal demanar cita prèvia a l’escola bressol que s’hagi escollit com a primera opció per lliurar la sol·licitud i la documentació requerida. Tant en l’una com en l’altra, es pot concertar dia i hora per telèfon o per correu electrònic.

El formulari per fer la sol·licitud està disponible a l'enllaç següent, així com tota la informació sobre el procés de preinscripció i matrícula:

Per exemple, avui mateix, 5 de maig, s’hi ha publicat l’oferta de places i vacants. Entre totes dues escoles bressol sumen un total de 95 places, 54 de les quals estan vacants.

També es pot consultar com funciona el sistema de tarifació social, amb el qual es regeixen tots dos centres. En definitiva, regula el càlcul dels preus públics que ha de pagar cada família en funció dels seus ingressos i dels membres de la unitat familiar. Introdueix, per tant, l’anomenada progressivitat en el finançament d’aquest servei públic, de manera cada família paga una taxa coherent amb la seva situació socioeconòmica, tant pel que fa a la quota d’escolarització com a la del servei de menjador.

Gratuïtat per a l’alumnat d’I2

En aquest proper curs 2022-2023 s’estrena la gratuïtat de l’escolarització per als nens i nenes dels grups I2 (nens i nenes de 2 anys), en aplicar-se l’acord marc que va aprovar el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya el mes d’abril passat.

Per tant, les famílies dels nens i nenes que es matriculin en un grup I2 d’escoles bressol públiques no hauran de pagar l’escolarització (de 9 a 12 h i de 15 a 17 h). No obstant això, sí que hauran de pagar el servei de menjador aquelles famílies que el demanin, si bé també se’ls aplicarà el sistema de tarifació social vigent a les escoles bressol municipals del Masnou.

Pati de l'Escola Bressol La Barqueta.
Pati de l'Escola Bressol La Barqueta.
Autor: Domènec Cano Senties.