El concert de l'Escolania de Montserrat engega un cap de setmana farcit d'actes

Última revisió 04-10-2023 08:12
02/10/2023

Una multitud de persones participen en l'11a Fira d'Entitats i la 3a Festa Radars, que ha servit per commemorar el Dia de la Gent Gran

El Masnou va encetar el cap de setmana el divendres al vespre “amb un esdeveniment cultural de primer ordre”, tal com va dir l’alcalde, Jaume Oliveras, en presentar el concert que l’Escolania de Montserrat va interpretar a l’Espai Escènic Iago Pericot. El públic, conscient que assistia a una sessió excelsa de cant coral, va omplir les butaques de la sala. No en va, l’Escolania de Montserrat, activa des del segle XIII, és un dels cors més antics i prestigiosos d’Europa.

Abans de l’actuació, els prop de quaranta infants que formen el cor van protagonitzar la recepció institucional que va tenir lloc a la casa de la vila, a primera hora de la tarda. Els van rebre l’alcalde i diversos regidors i regidores de l’Ajuntament. El pare Efrem de Montellà, que acompanyava els cantaires, va signar el Llibre d’Honor del Masnou com a prefecte de l’Escolania. Tot seguit, tots els integrants del cor van fer una visita guiada al Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua, a la plaça d’Ocata. Després van dedicar bona part de la tarda a assajar i escalfar les veus. El concert, dirigit per Llorenç Castelló, va entusiasmar el públic durant gairebé dues hores. Va començar pels volts de les 20.30 h, just després de la presentació que en van fer l’alcalde, el pare Efrem i Francesc Ruiz, director de Cor Scandicus. I és que l’Escolania de Montserrat ha obert amb tots els honors el VIII Festival de Música del Masnou, que organitza Cor Scandicus amb el suport de l’Ajuntament i altres administracions i institucions.

Un poble viu

Dissabte i diumenge, diversos esdeveniments van deixar ben palès que el Masnou és un poble que gaudeix d’un teixit associatiu ben viu. Cal citar, en primer lloc, l’11a Fira d’Entitats, que es va celebrar el dissabte al vespre a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Van participar-hi una quarantena d’associacions del municipi. Van organitzar-hi un munt de tallers, activitats i espectacles de tota mena: esportius, socials, lúdics, musicals, de cultura popular... Moltes van instal·lar-hi una parada per informar sobre les seves activitats a tothom qui s'hi interessava. L’Ajuntament, a més, va organitzar un fotoreclam per fotografiar les persones que volen formar part de la imatge de la campanya que es llançarà per donar a conèixer la propera edició dels pressupostos participatius.

A banda, i com és costum, es va aprofitar la cita per reconèixer la tasca desinteressada de persones vinculades al voluntariat i l’associacionisme masnoví, “que durant anys de trajectòria han vertebrat socialment i culturalment el municipi”, va concretar l’alcalde just abans d’anunciar el nom de l’home a qui s’ha dedicat enguany el merescut homenatge, Joan Casals i Agustí.  Membre de Gent del Masnou, “Casals també ha estat vinculat a moltes altres entitats i a la Fundació La Calàndria”, va detallar l’alcalde. Casals, al seu torn, va confessar sentir-se “sorprès” pel reconeixement, just abans de recordar els seus inicis en el món associatiu, a través de l’escoltisme i des que era un nen. “Fa molts anys que col·laboro amb el meu entorn ien l'àmbit social, però sense cap afany. Només he fet el que creia que havia de fer: ser útil, aportar coses positives”, va afirmar Casals en rebre la placa i l’obsequi de mans de l’alcalde i del regidor d’Acció Cívica, Sergio González.

L’endemà, el diumenge a la tarda, continuava havent-hi ganes i forces per a una altra celebració, la 3a Festa Radars, que enguany s’ha fet coincidir amb l’1 d’octubre, Dia de la Gent Gran. El públic, congregat als jardins dels Països Catalans va gaudir de diversos espectacles: ball country (Nou Contry), balls en línia (Casal de la Gent Gran de Can Malet), ball llatí en línia (Casal d’Avis d’Ocata) i l’actuació d'Els Salerosos del Masnou (Esplai d’Avis de Can Mandri).

A més a més, es va convidar tothom a una xocolatada i es van compartir testimonis de persones que formen part del Projecte Radars. És una xarxa comunitària de prevenció i acció destinada a contribuir al benestar de les persones grans del Masnou i a pal·liar els efectes de la soledat no volguda. D’aquesta manera, compten amb la complicitat del seu entorn, amb una xarxa comunitària de vinculació i suport que té l’objectiu d’eliminar l'exclusió i l'aïllament social.

Més enllà d’aquests esdeveniments destacats, durant el cap de setmana també hi ha hagut temps per a una ballada de sardanes, el diumenge, a la plaça d’Ocata, amb la música de la Cobla Ciutat de Terrassa. A banda, del dissabte va haver-hi una nova jornada de l’espai de canguratge “El Masnou concilia” i es va presentar a la Biblioteca Joan Coromines el conte infantil “Un viatge inoblidable”, d’Eva Caballero i Elena Feliu.

Galeries d'imatges

Concert de l'Escolania de Montserrat

Concert Escolania de Montserrat

XI Fira d'Entitats

Fira d'Entitats 2023

III Festa Radars

III Festa Radars

 

 

Concert de l'Escolania de Montserrat a l'Espai Escènic Iago Pericot.
Concert de l'Escolania de Montserrat a l'Espai Escènic Iago Pericot.
Autor: Ramon Boadella