Celebrat un cap de setmana farcit de propostes

Última revisió 21-04-2021 10:54
20/04/2021

Aquest cap de setmana, entre els dies 16 i 18 d’abril, el Masnou ha bullit força amb diferents propostes. En l’àmbit cultural, s’ha obert la mostra de pintures de Maise Corral i han tingut lloc els espectacles de ballet Les quatre estacions i de teatre familiar Klé. A més, hi ha hagut les jornades d'orientació acadèmica per a estudiants d’ESO. El Masnou també ha rebut la visita de la Reparatruck i s’ha fet una nova edició de l’itinerari sobre les dones treballadores de les fàbriques tèxtils.

Una exposició de pintures i dos espectacles (de ballet i de teatre familiar)

Una nova mostra va veure la llum la tarda de divendres. L’artista Maise Corral va obrir la seva exposició de pintures a l’Espai Casinet. D’ella s’ha destacat la poesia de les seves imatges i també que les seves obres aconsegueixen crear atmosferes marcadament melancòliques o íntimament misterioses. “Per un instant”, de Maise Corral, es podrà veure fins al 9 de maig.

Durant l’obertura, la regidora de Cultura, Neus Tallada, va destacar la qualitat de la pintura de Maise Corral, que ha exposat en galeries del territori, estatals i internacionals. Va remarcar la seva capacitat per evocar moments concrets que porten a reflexionar sobre el pas del temps i a viure intensament cada moment. D’altra banda, l’alcalde, Jaume Oliveras, va agrair a Corral que formi part de la programació d’arts visuals municipals, un projecte important per a la promoció de l’art i la cultura, i pel qual aposta el consistori. També va remarcar com en la pintura de Corral es poden identificar diferents tradicions i estils de la història de l’art i va assegurar que era una exposició que segur que serà una referència al Masnou i la comarca.

L’Espai Escènic Iago Pericot Ca n’Humet també va protagonitzar el cap de setmana. D’una banda, s’hi van representar dues sessions de “Les quatre estacions”, de l’associació El Masnou Ballet, que va omplir les dues funcions amb un espectacle que reunia ballarins i ballarines joves, que comencen a conèixer la disciplina, amb altres ballarins professionals amb molta experiència als escenaris. De l’altra, l’espectacle Klé va apropar el públic familiar al món del pintor Paul Klee, amb escenes molt visuals i sorprenents que van atreure l’atenció del públic i van obtenir una bona estona d’aplaudiments entusiastes.

Celebrades les jornades d'orientació acadèmica per a estudiants d’ESO

També van tenir lloc les jornades que tenen l’objectiu d’oferir orientació acadèmica i laboral, especialment adreçada a estudiants de 3r i 4t d’ESO. (In)forma’t va incloure un total de set xerrades virtuals, obertes a tothom, que es van poder seguir a través de la plataforma Zoom, a més de les activitats que es van dur a terme als instituts. Les ponències van abordar temes diversos: des dels recursos per potenciar l’ocupació de joves al territori fins als estudis que ofereix la formació professional, passant pels reptes que afronten els estudis d’ESO i de batxillerat, entre d'altres. Properament, aquestes xerrades estaran disponibles al canal de Youtube de l’Ajuntament.

Una vintena de veïns i veïnes ja han fet ús de la Reparatruck

Aquest cap de setmana també va visitar el Masnou la Reparatruck, un servei mòbil d’autoreparació d’aparells que s’instal·la un diumenge al mes davant l’edifici de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Com en cada edició, personal tècnic especialitzat i tota mena d’eines van ajudar les persones que hi van acudir a reparar.

Aquest any, gairebé una vintena de masnovins i masnovines han fet ús del servei en les tres visites anteriors (corresponents als mesos de gener, febrer i març). S’hi han arreglat aparells com un microones, una torradora o un tocadiscs i la valoració del servei i la iniciativa ha estat, majoritàriament, positiva per part de les persones usuàries.

Interès per les dones del tèxtil

L’itinerari “Les dones del tèxtil”, de nou, es va fer amb les places exhaurides. L’aforament d’aquesta activitat va ser de 21 persones i va permetre repassar la història de la indústria tèxtil del Masnou a partir dels testimonis de les seves protagonistes: els records de la sirena de la fàbrica, el soroll dels telers, la primera feina amb nou, dotze o catorze anys, les hores de jornada diària que van fer durant anys, etc. L’itinerari va incloure algunes de les fàbriques que omplien el paisatge del municipi: Ca n’Humet, Cal Soberano, Sedalines el Pino o Can Xala.

S’allarga la Setmana de l’Esport Escolar

La setmana anterior, entre el 12 i 16 d’abril, es va dedicar a l’esport escolar. No obstant això, el mal temps de dilluns passat i alguns grups que van quedar confinats van obligar a postposar algunes de les activitats esportives previstes, que s’estan fent aquesta setmana.

Enguany ha estat l’any en què més centres escolars hi estan participant i més esports s’estan practicant. Prop de 1.700 alumnes de les vuit escoles i els dos instituts del Masnou practiquen més d'una desena d'esports diferents. Els joves esportistes s’estan iniciant al bàdminton, vòlei platja, tennis, pàdel, rugbi, vela lleugera, caiac, paddle surf, circ i acrobàcies, i orientació. En aquesta edició hi col·laboren l’associació LACAM, el Club Nàutic, el Club de Vòlei Masnou, el Club de Tennis Masnou i el Club de Rugbi d’Alella.