'Akelarre' reivindica l'alliberament de les dones a l'Espai Escènic

Última revisió 23-03-2021 09:20
22/03/2021

L’Espai Escènic Iago Pericot ha acollit aquest dissabte, 20 de març, l’espectacle Akelarre, inclòs en el programa masnoví d’actes vinculats al Dia Internacional de les Dones. El públic, que va exhaurir les entrades disponibles, va gaudir d’allò més amb aquest cabaret, creat per The Feliuettes, amb el qual reivindiquen l’alliberament de les dones.

L’obra fa un repàs dels temes més candents del feminisme actual, i se serveix de la comèdia, l’autoparòdia, la música, l’humor negre, l’esperit punk, el gamberrisme... A través personatges inesperats, Akelarre presenta situacions, algunes quotidianes i d’altres no tant, per interpel·lar el públic sobre el món actual i com transformar-lo.

Un altre acte vinculat al 8-M que havia de tenir lloc aquest cap de setmana, el taller virtual “Dones i espai públic, una preocupació cinematogràfica”, s’ha hagut d’ajornar. Es preveu reprogramar-lo aquesta mateixa primavera, per tal d’encabir-lo en unes jornades que es volen organitzar per repensar l’urbanisme des de la perspectiva de gènere.

També es va haver d’anul·lar la gimcana “El gran joc del Masnou, terra de mar”, que s’havia de dur a terme aquest diumenge. Tot i que dies abans se n’havien exhaurit les places disponibles, els diversos grups que s’hi havien apuntat van cancel·lar la seva participació amb poc marge per fer noves inscripcions. Algunes de les persones que van anul·lar la seva reserva ho van haver de fer per guardar la quarantena per COVID-19 o perquè eren contactes propers a persones contagiades. La propera edició d’aquesta gimcana està programada el 26 de juny, en plena Festa Major del Masnou.

Entre les activitats que sí que s’han pogut dur a terme aquest cap de setmana destaca la Reparatruck, un servei mòbil d’autoreparació d’aparells que s’instal·la un diumenge al mes davant l’edifici de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Com en cada edició, personal tècnic especialitzat i tota mena d’eines ajuden les persones que hi acudeixen a reparar electrodomèstics o altres objectes per allargar-los la vida útil i evitar la generació de residus. La Reparatruck tornarà al Masnou el 18 d’abril.

Finalment, la Biblioteca Joan Coromines va penjar aquest dissabte a la seva pàgina de Facebook (@BibliotecaJoanCoromines) una nova edició de L’Hora del Conte. Tots els nens i nenes que vulguin veure’l poden fer-ho en aquesta xarxa social. En breu també estarà disponible al seu canal d’Instagram (@biblioelmasnou). En aquesta ocasió, Laura Asensio relata Viatge a l’arc de Sant Martí, una història fantàstica sobre la convivència i la tolerància que transcorre a l’univers, en planetes on viuen éssers molt diferents.