A punt per Sant Joan

Última revisió 22-06-2021 14:59
22/06/2021

Seguint l’exemple de Barcelona, les platges del Maresme, i també la del Masnou, estaran obertes la nit de Sant Joan per celebrar-hi la revetlla, després que l’any passat tanquessin degut a la pandèmia. Per tant, la nit del 23 de juny es recuperarà la celebració a la sorra, ara bé, amb restriccions i seguint les recomanacions del Procicat.

Al Masnou es preveu un reforç extraordinari de la seguretat al litoral per part de l'Ajuntament i s’actuarà quan s’apreciïn zones en les quals l’aglomeració sigui excessiva. El dispositiu extraordinari de vigilància no només afectarà a la platja sinó que també es reforçaran d'altres punts del municipi. Per ordenar la mobilitat, la nit de la revetlla s'obrirà la baixada del port (carrer de Sant Felip) al pas exclusiu de vianants, mentre que els vehicles hi accediran pel pas de la carretera d'Alella.

Es demana la màxima responsabilitat perquè la festa se celebri de forma segura i seguint les mesures de prevenció dictades per la pandèmia de la COVID-19. Una de les últimes novetats és que ja no hi ha límit pel que fa al nombre màxim de persones que es poden reunir durant la celebració. Tot i això, el Procicat manté la recomanació que no se superin les 10 persones per trobada. Si s’actualitzen noves restriccions es comunicaran al web municipal i a les xarxes socials.

La Flama del Canigó arribarà el 23 de juny al vespre

El vespre del 23 de juny, la Flama del Canigó arribarà al Masnou des del cor dels Pirineus de mans d'atletes voluntaris. Des de l’N-II, provinent de Mataró i en direcció Barcelona, entrarà al municipi pel carrer de Josep Llimona i seguirà pel de Roger de Flor fins a arribar a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil sobre les 20 h.  Allà, cap a les 20.30 h, es preveu que representants institucionals rebin els voluntaris i voluntàries i junts encenguin la foguera. Hi haurà diverses actuacions: les musicals seran a càrrec d’Enric Badal (violí) i Isidre Caro (guitarra i veu), i dels Atabalats del Masnou. També hi seran la Colla de Geganters del Masnou i la Colla de Diables, que oferirà un petit espectacle pirotècnic. L’activitat és organitza per l’Ajuntament, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’Equip de Foc del Masnou, Òmnium Cultural i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

Seguint els consells de Protecció Civil de la Generalitat, es recomana evitar la tradicional comitiva de masnovins i masnovines durant el recorregut de la Flama. Al seu destí final, la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, s’hi habilitarà un espai de visualització per al públic, perimetrat i amb control d’accés per evitar aglomeracions. El públic s’haurà de situar estàtic i no es permetrà que interactuï amb els membres de l’activitat.

L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha signat un ban relacionat amb la celebració de les dues revetlles que marquen l’inici de l’estiu al poble: la de Sant Joan i la de Sant Pere. Al ban s’hi estableixen un seguit d’indicacions d’obligat compliment (com l'hora de finalització de les revetlles) i sobre l’ús de pirotècnia.

Revetlles en grups reduïts d’amistats o familiars

La recomanació és, com l’any passat, celebrar la revetlla en grups reduïts de màxim deu persones del cercle més proper.

A diferència del 2020, es permeten les revetlles en espais públics sempre que hagin estat autoritzades per l’Ajuntament i compleixin unes mesures de seguretat per garantir que són espais degudament habilitats (com, per exemple, que les taules no superin els deu comensals i es mantinguin 2 metres entre grups o la prohibició d’activitats de ball o similars). En el cas de llicències de restauració, caldrà seguir les condicions específiques del sector.

Consells per a una revetlla segura

  • Tingues el gel i la mascareta lluny del foc.
  • Hidrata’t sovint encara que no tinguis set.
  • Evita les begudes alcohòliques.
  • Si compres productes pirotècnics, fes-ho en establiments autoritzats.
  • Refresca’t i refresca l’ambient.
  • Pautes per la seguretat de la revetlla de Sant Joan 2021 (Protecció Civil)

 

La recomanació és, com l'any passat, celebrar la revetlla en grups reduïts de màxim deu persones del cercle més proper.
La recomanació és, com l'any passat, celebrar la revetlla en grups reduïts de màxim deu persones del cercle més proper.