Festa i jocs en la inauguració del parc dels Vivers

Última revisió 10-03-2020 08:32
09/03/2020

La remodelació d’un terreny a Santa Madrona dota el barri d’una nova àrea d’esbarjo

Desenes de persones, entre les quals, molts nens i nenes, van passar-s’ho d’allò més bé aquest dissabte, en la festa d’inauguració del parc dels Vivers. Està situat al barri de Santa Madrona, al capdamunt de l’avinguda de la Mare de Déu de Núria.

La festa va incorporar una de les jornades del cicle “Juguem als barris”, que organitza jocs i tallers en col·laboració amb les associacions de veïns i veïnes dels barris del Masnou. En aquesta ocasió, infants i famílies van passar una bona estona amb jocs gegants, tallers de manualitats i l’animació musical del grup MicroBrass. També van jugar amb els gronxadors, el tobogan i altres elements que es poden trobar en aquest nou parc.

Les obres que han creat aquest espai d’esbarjo, transformant i adequant un solar, s’han dut a terme els darrers mesos. Se l’ha dotat d’enllumenat públic, s’hi ha millorat l’accessibilitat amb l’arranjament de camins i del terra, s’hi han instal·lat jocs infantils i una zona de pícnic, s’hi ha creat un espai d’esbarjo per a gossos i s’hi ha arranjat una zona d’ombra. En definitiva, s’ha redefinit l’espai mantenint el màxim nombre d’elements vegetals que ja hi havia i aprofitant l’estructura en terrasses de l’indret. L’Ajuntament hi ha fet una inversió de prop de 90 mil euros.

Parlaments

Virtudes Luque, presidenta de l’Associació de Veïns de Ciutat Jardí i Santa Madrona, es va mostrar molt satisfeta que s'hagués fet realitat una actuació reivindicada “durant quaranta anys”. A més, va reclamar que el consistori continuï invertint en aquest parc per fer-hi més actuacions.

En aquest sentit, l’alcalde, Jaume Oliveras, es va comprometre a continuar treballant amb el veïnat per dur a terme noves millores al barri. Va desitjar que es faci un bon ús del nou parc, de manera que esdevingui un element que cohesioni el barri i doni vida a l’entorn. També va prendre la paraula el segon tinent d’Alcaldia i regidor d’Urbanisme, Ricard Plana, que va cloure les intervencions animant tothom a gaudir de la festa.

Altres actes

El primer cap de setmana de març ha estat intens al Masnou, més enllà de la celebració per l’obertura d’aquest nou parc i dels actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Diumenge va tenir lloc la ja consolidada fira La Ganga al Carrer, que organitza El Masnou Comerç al carrer de Sant Miquel per dinamitzar el comerç i proposar activitats lúdiques al públic. També diumenge, la visita guiada a la Mina d’Aigua va haver de penjar, un cop més, el cartell de places exhaurides.

En l’apartat cultural, divendres es va inaugurar l’exposició “Leticia Feduchi. Pintura”, que es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 13 d’abril. A més, l’Espai Escènic Iago Pericot va acollir dissabte l’obra de teatre familiar Ai, rateta, rateta, una versió força diferent i reivindicativa del popular conte infantil. Va entusiasmar nens i nenes i persones ja crescudes. Ashland University Jazz Orchestra va tancar el cap de setmana fent vibrar el públic del Iago Pericot amb un repertori farcit de temes de la tradició musical de les big bands.