Tertúlia literària, 'Las uvas de la ira', de John Steinbeck

Club de lectura virtual conduït per Maria Carme Roca

Les terribles dificultats de la família Joad encarnen la tragèdia de desenes de milers de pagesos, expulsats de les seves petites propietats i obligats a emigrar a la terra promesa i suposadament plena d’oportunitats, Califòrnia. En aquesta àrdua travessia van teixint les esperances d’un demà millor, un somni que els serà negat sistemàticament. Les ofertes laborals en les collites dels fruiters de la costa oest escassegen i les disponibles són a canvi de salaris agrícoles miserables i de contractes de curta durada.

Steinbeck exalta els valors de la justícia, de la dignitat humana i de la solidaritat entre els desvalguts en els diferents campaments on s’estableixen.

John Steinbeck (Califòrnia 1902 - Nova York 1968) era fill d'immigrants alemanys i irlandesos. Es graduà el 1925 en biologia marina i posteriorment es traslladà a Nova York per iniciar la seva carrera com a escriptor, però retornà a la seva població natal l'any següent on inicià una carrera plena d'èxits literaris.

Durant la Segona Guerra mundial, treballà com a corresponsal de guerra al New York Herald Tribune. Les seves obres més destacables són Homes i ratolins (1937), El raïm de la ira (1939) i A l’est de d’Edèn (1952).

17/03/2021
Hora inici 18:30
Jitsi Meet
Gratuït
Durada : 1 h 30 min
Ho organitza : Biblioteca Joan Coromines
Tipus d'acte : Club de lectura virtual
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 15-02-2021 08:33