La vespa asiàtica al Masnou

Última revisió 03-08-2020 08:13
31/07/2020

Durant els darrers anys s’han anat trobant nius de vespa asiàtica en diferents zones del Masnou. Aquesta espècie invasora no és especialment agressiva per a les persones, però captura moltes abelles i és un problema afegit per a l’apicultura.

Encara que la vespa asiàtica no és una espècie agressiva, cal ser prudent. Mantingueu-vos-en a distància i no manipuleu mai els nius. Com en el cas d’altres himenòpters, la seva picada, a més de dolor, pot suposar una reacció al·lèrgica.

El Cos d’Agents Rurals (CAR) progressivament ha deixat de dur a terme la retirada de vespers, cosa que realitzava des del 2012. L’increment d’incidències per presència de vespers en zones urbanes n'ha fet derivar la gestió als ajuntaments. Per aquest motiu, si es detecta un niu de vespa asiàtica al Masnou:

  • Si el niu es troba en un espai públic, cal avisar l’Ajuntament perquè el retiri. Contacteu amb la Regidoria de Salut Pública (93 557 18 00 / salut.publica@elmasnou.cat).
  • Si el niu es troba en un espai privat, cal que el propietari o propietària es faci càrrec de retirar-lo a través d’una empresa de gestió de plagues. A més, si és possible, cal fer una fotografia i enviar-la velutinacar@gencat.cat.

Més informació sobre la Vespa velutina

 

Vespa asiàtica
Vespa asiàtica