Vuit llars masnovines es doten de dutxes accessibles gràcies a una subvenció

Última revisió 21-08-2023 08:08
07/08/2023

Les actuacions, que s’han fet en domicilis de persones grans, s’han costejat amb diners aportats per la Diputació de Barcelona

Durant els mesos de juny i juliol s’han reformat els banys de vuit domicilis del Masnou per instal·lar-hi dutxes accessibles, eliminant-hi les banyeres que hi havia. Totes les actuacions s’han costejat amb una subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona i sol·licitada per l’Ajuntament del Masnou.

S’ha actuat en vuit domicilis, tots habitats per persones grans, amb edats compreses entre els 72 i els 94 anys. En cinc d’aquests domicilis hi viu una sola persona. En els altres tres, dues. Per tant, n’han resultat beneficiades 11 persones. En total, les subvencions per instal·lar-hi dutxes accessibles sumen 14.474,45 euros.

Els diners els ha aportat la Diputació de Barcelona, però ha estat l’Ajuntament del Masnou qui s’ha encarregat de proposar les persones beneficiàries, d’entre les usuàries dels Serveis Socials. S’han seleccionat a partir de l’avaluació que s’ha fet de les seves necessitats, d'acord amb criteris econòmics i vinculats a situacions de discapacitat i a problemes de mobilitat.

L’Ajuntament ja ha fet una nova sol·licitud per poder fer una actuació similar en set domicilis més del Masnou. Es preveu que les obres es puguin fer durant el 2024. En concret, aquestes noves actuacions s’acolliran a la convocatòria d’enguany d’aquesta línia de subvencions de la Diputació de Barcelona. De fet, les obres que ja s’han fet al juny i juliol als vuit domicilis esmentats s’han finançat amb les subvencions sol·licitades el 2022.

Una de les dutxes accessibles fetes amb les subvencions de la Diputació de Barcelona.
Una de les dutxes accessibles fetes amb les subvencions de la Diputació de Barcelona.