L’accessibilitat a les platges i la qualitat de l’aigua de mar van ser els temes protagonistes de l’audiència pública prèvia
La llista de punts de l’ordre del dia del Ple ordinari celebrat ahir, 16 de maig, va ser una de les més curtes del mandat actual. La part resolutiva va abordar assumptes ordinaris de gestió administrativa o relatius al funcionament intern de la institució.
Tot seguit es detallen les votacions que van aprovar o rebutjar les qüestions sotmeses al Ple.
Aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdits 2/2024.
S’aprova, amb els 11 vots a favor de l’Equip de Govern (ERC, PSC i En Comú Podem) i 10 abstencions (Fem Masnou, Junts i PP).
Autorització de la cessió del contracte d’explotació, mitjançant concessió demanial, de l’àrea de servei número 5 al davant de l’avinguda Mare de Déu de Núria, LIC 11/2020.
S’aprova, amb 17 vots a favor (ERC, PSC, Junts, PP i En Comú Podem) i 4 abstencions (Fem Masnou).
Aprovació inicial de la modificació parcial del Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament del Masnou.
S’aprova per unanimitat.
Aprovació de l'addenda econòmica per a l'any 2024 de l'encàrrec a mitjà propi a favor de Sumar del Centre Obert Maricel de l'Ajuntament del Masnou.
S’aprova, amb els 11 vots a favor de l’Equip de Govern (ERC, PSC i En Comú Podem) i 10 abstencions (Fem Masnou, Junts i PP).
Moció presentada per Junts per a l'arranjament del passeig Marítim del Masnou.
Es rebutja, amb els 11 vots en contra de l’Equip de Govern (ERC, PSC i En Comú Podem) i 10 vots a favor (Fem Masnou, Junts i PP).
Moció presentada per Junts per al redactat i aprovació de l'ordenança d'estalvi d'aigua del Masnou.
Es rebutja, amb els 11 vots en contra de l’Equip de Govern (ERC, PSC i En Comú Podem) i 10 vots a favor (Fem Masnou, Junts i PP).
Com és habitual, mitja hora abans del Ple es va celebrar l’Audiència pública per tal que la ciutadania pugui fer precs i preguntes a l’alcalde o als regidors i regidores. En aquesta ocasió, van intervenir-hi quatre persones.
Les primeres a agafar el micròfon van ser dues veïnes que es van presentar com a membres de l’Associació Beach Passarel·la Vip, una entitat que demana que es garanteixi que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir de la platja i banyar-se al mar “amb seguretat i protecció”. Totes dues van agrair les reunions mantingudes, però, en termes generals, també van considerar que l’Equip de Govern no ha complert tots els compromisos presos o no ho ha fet de manera diligent.
En concret van reclamar que les passarel·les de fusta per accedir a l’aigua ja haurien d’estar totes instal·lades, així com la línia de vida, que és una corda ancorada i amb boies que serveix per agafar-s’hi amb les mans i facilitar la sortida i l’entrada al mar. També van demanar la instal·lació a la platja d’un “armariet” per poder guardar-hi estris. Alhora, van reclamar més controls per assegurar la netedat de l’aigua. Una d’elles va concretar que les analítiques recurrents es fan a primera hora del matí, quan l’aigua acostuma a estar neta, però que és habitual que cap al migdia hi apareguin “taques molt fastigoses amb objectes i substàncies surant”.
Amadeu Quintana, regidor de Transició Ecològica i Desenvolupament Sostenible, va explicar que les passarel·les ja s’estan instal·lant i que no estaven encara totes col·locades per la successió d’actes en les darreres setmanes als quals s’han hagut de dedicar les brigades municipals. “Les mans són les que són”, va resumir. Va afirmar que l’empresa que col·loca les línies de vida havia informat que les instal·laria l’endemà de la sessió plenària, si no sorgia cap imprevist. Quant a la qualitat de l’aigua, va recordar que les analítiques recurrents que fa l’Agència Catalana de l’Aigua “només donen mals resultats quan hi ha episodis de fortes pluges”. Amb tot, va avançar que l’Ajuntament prendrà mostres quan apareguin taques i encarregarà les seves pròpies analítiques. També va intervenir Sílvia Folch, regidora de Serveis Urbans i Manteniment, per aportar més detalls sobre la instal·lació d’equipaments a les platges i explicar la licitació del nou contracte de neteja que s’està preparant i que s’adaptarà a temporades de bany cada cop més llargues.
Després van intervenir dos veïns més. Un d’ells es va mostrar crític amb els plecs que es van aprovar al Ple d’abril per licitar el nou contracte de recollida de residus i de neteja de l’espai públic, ja que considerava que tindrien un alt cost econòmic i preveia que els serveis no es prestarien de manera satisfactòria. Sílvia Folch va defensar el contrari, que els plecs permetran millorar el servei. Va afegir que s’han d’assolir els nivells de recollida selectiva i reciclatge dictaminats per la Unió Europea i l’Agència de Residus de Catalunya. L’últim veí d'intervenir va reclamar que es millorés la senyalització viària als carrers on se celebra el mercat setmanal per advertir als conductors que a primera hora del matí no pot haver-hi cap vehicle aparcat. Segons aquest senyor, la grua s’endú alguns cotxes cada setmana. De nou, va respondre Folch. Va afirmar que la senyalització existent és correcta, però també va dir que es valorarà si es pot millorar.