Uns cinquanta infants i joves milloren l'aprenentatge i les habilitats socials al Centre Obert Maricel

Última revisió 22-09-2021 13:19
22/09/2021

La fundació Ricky Rubio hi col·labora organitzant entrenaments de bàsquet per als i les alumnes d’entre 11 i 16 anys

Un total de 48 infants i joves d’entre 6 i 16 anys són els i les alumnes d’aquest curs del Centre Obert Maricel, un recurs de l’Ajuntament del Masnou que reforça, fora de l’horari escolar, la tasca educativa d’escoles i instituts, així com la de famílies en risc d’exclusió social. D’entre l’alumnat d’enguany, 35 infants i joves ja van formar part del centre el curs anterior, mentre que 13 s’hi han incorporat aquest setembre. Les places totals són 54. Se n’han deixat 6 de vacants per atendre les urgències que pugui detectar l’Equip Bàsic de Serveis Socials municipal durant el curs.

La missió del Centre és donar suport, estimular i potenciar el desenvolupament de la personalitat dels infants i joves i la seva socialització. Alhora, se’ls proporcionen aprenentatges bàsics i activitats d’esbarjo. En definitiva, l’equip del Maricel busca compensar deficiències socioeducatives mitjançant el treball individualitzat, grupal, familiar, en xarxa i amb la comunitat. Des del mateix Centre Obert Maricel afirmen que les paraules clau que defineixen el seu projecte són “promoció, prevenció, atenció i protecció”, per tal que aquests nens, nenes i joves esdevinguin persones adultes competents i integrades en la societat.

Per dur a terme aquesta tasca, el centre treballa en col·laboració amb entitats del poble perquè els infants i joves tinguin accés al màxim nombre d’oportunitats possible. Una de les que s’hi ha incorporat recentment ha estat la Fundació Ricky Rubio. Enguany consolida el projecte Community Team, que va presentar el mateix Ricky Rubio en una visita que va fer al Masnou el passat mes de maig. Durant aquest curs, els i les alumnes del Maricel que tenen entre 11 i 16 anys realitzaran entrenaments de bàsquet, els dijous a la tarda, al Complex Esportiu Municipal. A través de l’esport, treballen valors i habilitats útils per a la socialització, la gestió de les emocions i la convivència, amb la finalitat que aquests joves i infants esdevinguin persones adultes competents i integrades en al societat.

La Fundació La Calàndria és una altra de les entitats que col·labora amb el centre. Cada dimarts i dimecres, Regina Vinyals és la responsable de dur a terme el projecte de l’entitat que té com a objectiu potenciar l’èxit acadèmic de l’alumnat del centre. A banda, i tornant a l’activitat esportiva, els nens i nenes d’entre 6 i 10 anys fan cursos de natació durant el curs a la piscina municipal.

L’eix conductor del pla d’activitats del curs 2021-2022 s’anomena “El món és viu”. L’objectiu és que els infants i joves gaudeixin mentre aprenen, assolint l’èxit acadèmic i adquirint habilitats socials. Les activitats es fixen en la rellevància dels elements de la natura que són l’origen de la vida (l’aigua, la terra i la llum) per treballar les habilitats personals i socials, l’educació emocional, l’autoconeixement i el poder de la comunicació.