Una estona de bàsquet amb Ricky Rubio per presentar el Community Team del Centre Obert Maricel

Última revisió 28-05-2021 12:24
27/05/2021

The Ricky Rubio Foundation aposta per aquest esport com a motor per a la integració social d’infants i joves

Ricky Rubio, jugador de l’equip Minnesota Timberwolves de l’NBA, va compartir ahir a la tarda una bona estona al seu poble, el Masnou, tot entrenant a bàsquet amb els nens i nenes del nou Community Team del Centre Obert Maricel. El lloc escollit va ser la pista del Complex Esportiu que duu el nom de l’esportista masnoví. L’entrenament va servir per donar a conèixer aquest projecte de The Ricky Rubio Foundation en pro de la integració social d’infants i joves en risc d’exclusió. A més del nou Community Team masnoví, la fundació ja n’ha creat dos més a Catalunya: l’un, al barri del Raval de Barcelona; l’altre, al de la Font de la Pólvora, a Girona.

Els nens i nenes del Community Team del Centre Obert Maricel entrenen i juguen a bàsquet setmanalment, a la pista Ricky Rubio del Complex Esportiu, dins l’horari lectiu del centre. A través de l’esport, treballaran valors i habilitats útils per a la socialització, la gestió de les emocions i la convivència, per tal que, en definitiva, puguin esdevenir adults competents i totalment integrats en la seva societat. De fet, el programa Community Team pretén transmetre als infants i joves les habilitats per a la vida definides per l’Organització Mundial de la Salut com a imprescindibles per formar els millors ciutadans i ciutadanes del futur. 

Vidal Sabater és l’entrenador i responsable pedagògic del Community Team masnoví. Yolanda Montero, directora del Centre Obert Maricel, n’és la monitora. Tots dos van posar l’accent en el fet que, jugant a bàsquet, els nens i nenes entrenen el treball en equip i les habilitats socials i adquireixen valors. “Estan súper motivats”, destacava Sabater. I és que tant l’entrenador com Montero van participar en la presentació d’ahir, juntament amb Ricky Rubio, Esteve Rubio (president de The Ricky Rubio Foundation), l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el director general d’Agbar, Emili Giralt. Tots ells són els representants de les institucions i l’empresa que han fet pinya per fer realitat el Community Team masnoví. Tots van oferir una roda de premsa telemàtica després que els infants i Ricky Rubio gaudissin d’una bona estona de bàsquet.

“Per a mi és molt especial ser avui aquí, arrancant un projecte que em fa molta il·lusió, que es fa a casa meva i de la mà la meva Fundació, i que té l’objectiu d’ajudar nens i nenes a tenir una vida igual que els altres nens de la seva edat”, va afirmar Ricky Rubio. “Mentre fan esport de grup, mentre entrenen i juguen, els ajudem a aprendre valors i habilitats que els faran més forts i independents per fer front als problemes de la vida real. Em fa molt feliç posar aquesta primera pedra, motiu pel qual vull agrair l’ajut i el suport de l’Ajuntament del Masnou i d’Agbar”, va afegir Rubio, que també va respondre a preguntes sobre el campionat americà.

L’alcalde, Jaume Oliveras, es va mostrar visiblement satisfet amb el projecte gestat juntament amb “el millor ambaixador del Masnou”. “És un orgull que passegi el nom del nostre municipi arreu del món. I més encara, perquè ho fa amb el segell de projectes col·laboratius, com el que avui presentem, de caràcter social i integrador a través de l'esport”, va continuar Oliveras, que també va detallar que aquesta iniciativa va començar a caminar a l'abril, amb onze nens i nenes del Centre Obert Maricel. Tot responent preguntes sobre infraestructures esportives, l’alcalde va avançar que ja s’està treballant amb la col·laboració de la Diputació en el projecte d’ampliació del Complex Esportiu, concretament en la construcció de noves instal·lacions per al gimnàs, i en la creació d’una nova pista al parc de Vallmora.

Al seu torn, el director general d’Agbar, Emili Giralt, va assegurar que “Ricky Rubio representa dedicació, esforç i compromís”. “Per transmetre aquests valors, donem suport al projecte Community Team, perquè està focalitzat en joves en situació de vulnerabilitat. Tenim aquesta sensibilitat perquè gestionem un servei en què hem d’atendre la vulnerabilitat de forma diària i donar-hi solució”, va explicar. També va referir-se a l’enfocament  dels projectes de responsabilitat social de la companyia: “Una manera de retornar la confiança que ens fa el Masnou és donar suport a un projecte d'inclusió social com el de Ricky Rubio. [...] Som un servei bàsic i garantim un servei de qualitat perquè tothom tingui aigua, però, a més, ajudem el Masnou en aquesta transformació ambiental i en l’àmbit social”.  

Presentació del Community Team del Centre Obert Maricel, amb Ricky Rubio.
Presentació del Community Team del Centre Obert Maricel, amb Ricky Rubio.
Autor: The Ricky Rubio Foundation.

Vídeos

Rueda de prensa - Ricky Rubio visita al #CommunityTeam de El Masnou

¡Bienvenido El Masnou a #CommunityTeam!