Un estol d'estels decora de nou el cel del Masnou

Última revisió 03-05-2022 09:50
02/05/2022

Després de dos anys, torna la Volada d’Estels, en un cap de setmana amb homenatges al Casal de Can Mandri i la presentació d’un curtmetratge

Després de dos anys d’aturada forçada per la pandèmia, aquest diumenge, 1 de maig, la platja d’Ocata ha tornat a acollir la tradicional Volada d’Estels. Més de tres-centes persones van assistir a la 19a edició d’aquesta festa per fer-ne i omplir un cel assolellat amb tota la paleta de colors.

La festa era oberta a tothom. S’hi podia anar amb un estel propi, agafar-ne algun dels que es posaven a disposició del públic o construir-ne un de nou, amb el material i les instruccions facilitades per l’entitat organitzadora, els Amics i Antics Escoltes del Masnou, i per l’espai d’educació artística Blanc de Guix, com a col·laborador per dur a terme l'activitat.

El moment de màxima afluència va ser entre les onze del matí i la una del migdia, segons expliquen els Amics i Antics Escoltes. No amaguen la satisfacció que senten pel nombrós públic que va participar-hi i per l’esperit festiu amb què es va viure la jornada. Fins i tot els ha causat sorpresa l’èxit d’aquesta edició, tenint en compte que no es programava des del 2019 per culpa de la pandèmia de la COVID-19.

Homenatge als més grans de Can Mandri

Aquest diumenge ha estat també una jornada molt especial per a sis socis i sòcies del Casal de Gent Gran de Can Mandri. Han estat homenatjats com als usuaris de més edat, en haver superat els 85 anys. La festa va comptar amb la participació de familiars i amics, amb qui van fer un dinar i un brindis posterior, amb l’assistència de bona part de la resta de companys i companyes del casal. També van participar-hi l’alcalde, Jaume Oliveras, i el regidor de Cicles de Vida, Sergio González.

Curtmetratge

El taxidermista en el museo és el títol del curtmetratge que es va presentar dissabte al vespre a la Sala C de l’Espai Casinet. Val la pena assenyalar que bona part del film ha estat rodat al Masnou. No en va, és obra d’un artista molt vinculat a la vila, Pepe Jiménez Espejo. A la presentació van assistir-hi una cinquantena de persones, entre les quals hi havia la regidora de Cultura, Neus Tallada, que va donar la benvinguda a tothom i va celebrar que Jiménez Espejo hagi escollit el Masnou per rodar-hi un bon nombre d’escenes.

El curtmetratge, protagonitzat per l’actor Miguel Agustí, presenta la història d’un home desubicat que cerca emocions en diferit mentre el passat engoleix lentament el seu present. Pepe Jiménez Espejo ha dirigit el curt i és el creador del guió i la música. A més, per fer possible aquesta pel·lícula ha comptat amb Atrompicones Producciones. Montse Bertran Arqué i Sackytoxic s’han encarregat de la producció i la realització.