Un distret cap de setmana amb activitats lúdiques i culturals

Última revisió 20-01-2023 09:39
16/01/2023

L’agenda municipal del darrer cap de setmana va incloure diverses propostes eminentment lúdiques i culturals. La tarda de divendres, 13 de gener, es va inaugurar la primera exposició del cicle d’arts visuals d’aquest 2023. La mostra de la masnovina Núria Fusellas, que es podrà veure fins al 5 de febrer, va omplir l’Espai Casinet, tot i que la inauguració es va fer a l’exterior, a la plaça de la Llibertat. Durant els parlaments, l’alcalde, Jaume Oliveras, va presentar la temporada estable d’arts visuals, de la qual va destacar la pluralitat i la qualitat de les propostes expositives. En el torn de l’artista, Núria Fusellas va destacar la contradicció d’una exposició que reclama el silenci i la reflexió amb l’abundància d’obres que, segons ella, responen a la voluntat de celebrar la vida. Després dels parlaments, el col·lectiu de dones WOW, del qual forma part Fusellas, va realitzar una performance.

D’altra banda, la tarda del diumenge, 15 de gener, l’Espai Escènic va començar l’any amb una proposta molt còmica que va fer gaudir el centenar de persones que hi van assistir. L’obra teatral Un tal Shakespeare va ser una revisió divertida i esbojarrada dels clàssics més coneguts de Shakespeare. Un dels personatges el va recrear Marcel Tomàs, un showman molt versàtil, habitual i celebrat als teatres del territori i a la televisió.

La tradicional fotografia de nadons per reunir els infants nascuts al Masnou durant l’any anterior va assolir la 30a edició el diumenge, 15 de gener. Com sempre, es va fer a l’escalinata del jardí del Bellresguard i més d’una quarantena de nadons nascuts durant el 2022 i les seves famílies van participar-hi. L’any passat van néixer al municipi 147 infants  (83 nens i 64 nenes). L’acte és organitzat per l’estudi SantiElena i el reportatge fotogràfic ha estat realitzat per l’estudi d’en Xavi Cardona. Cada any s’envia a les famílies dels infants per gentilesa de l’Ajuntament, que hi col·labora.

Durant el cap de setmana també van celebrar-se altres activitats organitzades per entitats com La Gran Nit de la Vela del Club Nàutic i la inauguració de l’exposició de l’ANC que commemora els tretze anys del procés independentista al Masnou. La mostra es pot veure fins al 22 de gener a la sala C de l’Espai Casinet.