Tot a punt per gaudir com cal del Carnaval

Última revisió 13-02-2023 08:10
10/02/2023

El Masnou celebrarà aquesta festa amb una desena d’actes que tindran lloc entre l’11 i el 22 de febrer

El Carnaval 2023 se celebrarà al Masnou amb una desena d’actes que tindran lloc entre els dies 11 i 22 de febrer. Els plats principals del carnaval masnoví arribaran per Dijous Gras (16 de febrer), amb el pregó de la reina Carnestoltes, i el cap de setmana que el seguirà, ja a partir del mateix divendres 17.

Tal com marca l’experiència festiva masnovina, s’espera una afluència massiva de públic a la Rua Diabòlica, que tindrà lloc el dissabte 18, a partir de les 19 h. Hi haurà bruixes, bruixots i éssers de l’infern que sortiran a passar-s’ho bé amb tothom qui s’uneixi a la gresca. Oferiran, com és tradició, gots de manduca de bruixa, cortesia de la Colla de Diables del Masnou.

L’altre dia gran del Carnaval masnoví serà el diumenge 19, amb el concurs i ball de disfresses que es farà a partir de les 10 del matí. Hi haurà música i animació, a càrrec de diverses colles de batucada del Masnou i del grup Coloraines. Per participar en el concurs de disfresses cal lliurar la butlleta d’inscripció a l’organització, entre les 10 i les 11 del matí del mateix diumenge, al lloc d’inici de la rua de Carnaval: els jardins dels Països Catalans. Els criteris de participació contenen els detalls del concurs.

I com que tot té un principi i un final, el Carnaval masnoví del 2023 s'acabarà el Dimecres de Cendra (22 de febrer) amb una sardinada, el funeral de la sardina i la crema del ninot del Carnaval.

Aquestes són algunes de les activitats que s'espera que siguin les més multitudinàries. Al final d'aquest escrit es pot llegir la programació sencera, que també està disponible als documents adjunts.

El Carnaval d'enguany és una festa popular que organitza l’Ajuntament del Masnou i les entitats Fem Fira, l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt, Lleureka Projectes Educatius, la Colla de Diables del Masnou, l’Associació de Veïns del Bell Resguard, el Club Tennis i Pàdel El Masnou. L’Escola Municipal de Música del Masnou (EMUMM) col·labora en l’acte de proclamació de la reina Carnestoltes, el Dijous Gras.
 

Programa del Carnaval 2023

DISSABTE 11 DE FEBRER

Fem l’indi?
Dos torns: a les 17 o a les 18.30 h.
Ca n’Humet, primer pis aula 5.
Taller infantil de complements de disfresses, un plomall i un collaret d’indi. Cal inscripció prèvia a: 616 014 133 (WhatsApp) o femfiraelmasnou@gmail.com.
Donatiu: 3 €. Ho organitza: Fem Fira.
 

DIJOUS 16 DE FEBRER

Dijous Gras
A les 17.30 h.
Pregó de la reina carnestoltes, xocolatada, miniconcert de folk amb l’alumnat de cordes de l’EMUMM i taller de danses per a tots els públics dinamitzat per l’EMUMM, als jardins de Can Malet.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou. Hi col·labora: EMUMM.
 

DIVENDRES 17

Carnaval al barri
A les 17 h: trobada i xocolatada popular, a les pistes de Pau Casals.
A les 18 h: inici de la cercavila.
A les 19 h: concurs de disfresses, a les pistes de Pau Casals.
Ho organitza: Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt.

Concurs jove de disfresses
A les 18 h.
Espai de Trobada de Ca n’Humet.
Adreçat a adolescents i joves de 12 a 29 anys. Inscripcions: el 17 de febrer, de 16.30 a 17.45 h, al Servei d’Informació Juvenil Ca n’Humet. Per consultar els criteris de participació i rebre informació: sij@elmasnou.cat – 93 557 18 43 – Instagram @elmasnou_jove.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

Ple de disfresses
Dos torns: de 17 a 18 h i de 18 a 19 h.
A la sala B de Ca n’Humet.
Activitat adreçada a infants a partir de 3 anys. Aforament limitat. Inscripcions prèvies a: https://lleureka.org/activitats/
Ho organitza: Lleureka Projectes Educatius.
 

DISSABTE 18 DE FEBRER

Rua diabòlica
A les 19 h.
Inici i fi als jardins dels Països Catalans.
Una nit màgica de Carnestoltes amb bruixes, bruixots i éssers de l’infern que surten a controlar els humans. Els veureu pels carrers del Masnou i us oferiran un bon got de manduca de bruixa.
Ho organitza: Colla de Diables del Masnou.

Carnaval a l’Espai Cívic dels Masovers
A les 16.30 h: taller de màscares.
A les 17.30 h: xocolatada.
També podreu gaudir de jocs de taula.
Ho organitza: Associació de Veïns del Bell Resguard.

Macrotorneig de Carnestoltes 2023
Torneig de pàdel, tennis, street futbol i vòlei platja al llarg de tot el dia. Per consultar preus, informació i inscripcions: 93 555 03 70 i hola@tennismasnou.com.
Ho organitza: Club Tennis i Pàdel El Masnou.
 

DIUMENGE 19 DE FEBRER

Concurs i ball de disfresses
A les 10 h: trobada als jardins dels Països Catalans i inscripcions al concurs de disfresses.
A les 11 h: inici de la rua de Carnaval i concurs de disfresses, amb la participació de diverses colles de batucada.
A les 12 h: lliurament de premis i ball de disfresses a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, amb l’actuació del Grup Coloraines. Per consultar els criteris de participació i rebre informació: ciclefestiu@elmasnou.cat i www.elmasnou.cat.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.
 

DIMECRES 22 DE FEBRER

Dimecres de Cendra
A les 17 h.
Sardinada i cremada del ninot de Carnaval
A les pistes de Pau Casals.
Ho organitza: Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt.
Hi col·labora: Ajuntament del Masnou.

Imatge del Carnaval 2023 del Masnou.
Imatge del Carnaval 2023 del Masnou.