Tot a punt per celebrar com cal el Carnaval

Última revisió 30-01-2024 10:32
29/01/2024

Les rues més populars es faran el cap de setmana del 10 i l’11 de febrer

El Masnou ja ho té tot a punt per celebrar el Carnaval, la festa més transgressora de l’any. El cap de setmana del 10 i l’11 de febrer es faran els actes més multitudinaris, amb les dues rues que acostumen a reunir més participants. Es tracta de la Rua Diabòlica, que s’apoderarà de la vila el vespre del dissabte 10, i de la Rua de Carnaval diürna, que desfilarà pels carrers el diumenge al matí. Acabarà al migdia, a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, amb l’esperat Concurs i Ball de Disfresses, que comptarà amb l’actuació de la Companyia Xarop de Canya.

Oficialment, la festa començarà el Dijous Gras (8 de febrer), amb la proclamació del Carnaval per part de la Reina Carnestoltes. Els seus fidels l’esperaran als jardins de Can Malet, on és previst que a les 17.30 h anunciï el nou estatus del Masnou, com a municipi on la festa i la diversió serà obligatòria mentre duri el Carnaval. Una xocolatada i el concert que oferirà l’alumnat de cordes de l’Escola de Música (EMUMM) aportaran la modesta majestuositat que tot canvi de règim requereix. L’endemà, el divendres 9, tothom qui vulgui podrà escalfar motors per encarar com cal el cap de setmana, amb el Carnaval al Barri que tindrà lloc a les pistes de Pau Casals del Masnou Alt, d’una banda; i amb l’Espai Familiar Ple de Disfresses que es farà a Can Malet, de l’altra. El matí del dissabte 10 es farà una altra festa al barri del Bellresguard, a l'Espai Cívic Els Masovers. Allà, a més, s’hi farà un taller d’elaboració de màscares.

Consulteu el programa de Carnaval per conèixer els horaris i altres detalls.

Recorregut de la Rua Diabòlica (dissabte 10 de febrer)

Inici i final, als jardins dels Països Catalans. Recorrerà els carrers, places i altres vies següents: carrer de Manila, del President Kennedy, de Santiago Rusiñol, dels Mestres Villà, de l’Esperança, de Roger de Flor, de Sant Miquel, de Tomàs Vives, de Sant Felip, dels Capitans Comellas, de Pere Grau, d’Alsina Sensat, de Sant Felip, del Capità Mirambell i de Manila.

Recorregut de la Rua de Carnaval (diumenge 11 de febrer)

Inici, als jardins dels Països Catalans. Final, a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Entre l’un i l’altre, recorrerà els carrers següents: de Manila, del Capità Mirambell, de Sant Felip, de Tomàs Vives, de Sant Miquel i de Roger de Flor.

Documents adjunts