Tot a punt per a l'obertura del nou parc de cal·listènia

Última revisió 10-03-2022 09:22
09/03/2022

S’hi han instal·lat una quinzena d’elements que serveixen per fer exercici físic a l’aire lliure

El dissabte 12 de març, a les 16 hores, s’obrirà el nou parc de cal·listènia, ubicat als jardins de la Nimfa. Els treballs d’instal·lació d'aquesta nova zona esportiva es van iniciar el 10 de febrer i s'hi han col·locat una quinzena d'elements, com diferents tipus de barres, un banc inclinat i d’altres, que faciliten la pràctica d'exercicis bàsics de cal·listènia i de més complexos, per a les persones que tenen més experiència en aquesta disciplina i són capaces de fer girs, salts i altres figures gimnàstiques.

Durant la tarda, i al llarg de tres hores, l’empresa que ha dissenyat el parc, BarManiaPro, conduirà diverses demostracions en format lliure d’una gran varietat d'exercicis de cal·listènia i de les diferents categories que engloba aquesta disciplina. A més a més, les persones assistents podran resoldre els seus dubtes o participar de forma activa en l’exhibició. Les categories i els exercicis que es mostraran durant la tarda són:

  • Força o llast: exhibicions amb pes extra.
  • Bàsics: execució d'exercicis per a principiants.
  • Estàtics: execució d'exercicis estàtics.
  • Dinàmics: execució d'exercicis extrems en l'aire.
  • Resistència: execució d'exercicis mitjançant repeticions i sense descans.
  • Pole dance: execució d'exercicis a la barra de pole dance.

Aquest projecte, que va ser una de les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2020-2021, no va quedar entre els guanyadors, però feia anys que l’Ajuntament l'estudiava com a millora de les instal·lacions esportives del municipi. Ha tingut un cost total de 41.600,77 euros, IVA inclòs.