Torna la Festa Radars per reduir l'aïllament social de la gent gran

Última revisió 26-09-2022 08:52
23/09/2022

Emmarcada al voltant de la celebració del Dia de la Gent Gran, la Festa Radars se celebrarà per segon any a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Serà el diumenge 2 d’octubre, de 17 a 19.30 h, i inclourà la presentació del projecte Radars, diverses actuacions (dels tres casals de gent gran del municipi i de les entitats Country Ocata i Colla Bastonera Ple de Cops) i una xocolatada.

La festa té com a objectiu principal conèixer de primera mà el projecte Radars, la xarxa comunitària de prevenció i acció per al benestar de la gent gran que viu sola al Masnou, que s'impulsa des de l'Ajuntament del Masnou, amb l'objectiu de detectar i prevenir situacions de risc en les persones grans, així com pal·liar els efectes de la soledat no volguda.

La iniciativa es va engegar al Masnou l'abril del 2021 i s'adreça a persones de més de 70 anys que viuen soles o acompanyades d'altres persones de més de 70 anys. El seu objectiu és que les persones grans que escullen viure soles puguin fer-ho amb la complicitat del seu entorn, sabent que sempre hi haurà algú que vetllarà pel seu benestar, detectant i prevenint situacions de risc, creant una xarxa comunitària de vinculació i suport, per tal de reduir o eliminar l'exclusió i l'aïllament social. En aquest sentit, els Radars són els veïns i veïnes, els comerços, les entitats, els serveis, les farmàcies, les persones voluntàries... qualsevol que tingui una participació activa per reduir l’exclusió i l’aïllament social de la gent gran del poble.