S'obren dues convocatòries d'ajuts municipals per a empreses i autònoms

Última revisió 27-05-2021 08:08
26/05/2021

L’Ajuntament mobilitza 130 mil euros en dos tipus de subvencions, una de les quals per als negocis perjudicats per les restriccions de la pandèmia

A partir de demà, 27 de maig, es poden presentar sol·licituds per optar a dues convocatòries d’ajuts que atorga l’Ajuntament a empreses i professionals autònoms. La data límit per fer el tràmit és el 12 de juliol del 2021. La dotació total d’aquests ajuts municipals és de 130.900 euros. El mètode d’adjudicació serà de concurrència competitiva. Per tant, se sotmetran als criteris de valoració fixats a les bases reguladores de cada convocatòria. Es poden fer consultes sobre les dues convocatòries trucant als números de telèfon 93 540 43 32 i 93 557 17 70 (Promoció Econòmica, Ajuntament del Masnou) o escrivint a l’adreça electrònica casadelmarques@elmasnou.cat.

Ajuts COVID-19

Una de les convocatòries és extraordinària. Té l’objectiu de concedir subvencions a empreses i professionals del Masnou afectats per les limitacions decretades per contenir la pandèmia de la COVID-19, com la suspensió d’activitat, les restriccions d’aforament... Aquesta convocatòria està dotada amb 90.900 euros.

Compta amb dues línies de subvencions. L’una, destinada a donar suport a l’activitat comercial i/o de prestació de serveis oferts des d’un establiment situat a peu de carrer al Masnou o al Mercat Municipal. L’altra, per a donar suport a activitats empresarials i professionals que tenen per objecte mantenir els llocs de treball de persones assalariades i autònomes. L’import màxim que pot rebre cada sol·licitant de la primera línia és de 2.000 euros. De la segona, 1.200 euros.

Cal fer la sol·licitud i aportar la documentació requerida de forma telemàtica, mitjançant la pàgina web del tràmit, on també es poden consultar les bases de la convocatòria, tots els requisits i les despeses subvencionables. Aquesta convocatòria presenta novetats relatives a la simplificació de la tramitació administrativa.

Ajuts a l’economia local

La segona convocatòria no està vinculada a les restriccions derivades de la pandèmia. És oberta a totes les empreses i professionals autònoms del Masnou que reuneixin els requisits especificats a les bases. Dotada amb 40.000 euros, té l’objectiu de fomentar l’economia local, consolidar el teixit productiu i impulsar el mercat de treball.

També s’estructura en dues línies de subvencions. L’una, relativa a l’establiment i posada en marxa d’activitats empresarials, atorgarà ajuts per un import màxim de 3.000 euros. L’altra està vinculada a la concessió d’ajuts per a un projecte de promoció comercial i digitalització. L’import màxim dels ajuts d’aquesta línia per cada sol·licitant és de 1.000 euros. Com en l’anterior convocatòria, les sol·licituds s’han de fer telemàticament, mitjançant la pàgina web del tràmit. Allà també s’hi poden trobar les bases de la convocatòria, la documentació que cal presentar, els requisits i tota la informació que cal saber per optar-hi.

Consell Municipal

Aquestes dues convocatòries es van presentar al Consell Municipal de Promoció Econòmica que va tenir lloc divendres passat, 21 de maig. Es va aprofitar la sessió d’aquest òrgan de participació sectorial per anunciar la propera convocatòria de l’edició del 2021 del Premi d’Emprenedoria @elmasnou_jove. S’atorgaran 4.000 euros al projecte empresarial que en resulti guanyador. Entre d'altres requisits, podran aspirar-hi aquells emprenedors o emprenedores amb 35 anys o menys que presentin un projecte empresarial que encara no estigui en funcionament o que hagi començat la seva activitat a partir de l’1 de gener del 2021.

A banda, es va presentar el projecte Treball, talent i tecnologia, una iniciativa subvencionada per la Diputació de Barcelona que, entre altres objectius, cerca millorar l’ocupabilitat, reduint la bretxa digital i facilitant la inserció laboral en llocs de treball de qualitat. També pretén donar impuls a la capacitat productiva i la transformació del teixit empresarial cap a models de negoci sostenibles, inclusius, competitius i digitals.

L’Ajuntament del Masnou desenvoluparà aquest projecte conjuntament amb altres municipis del Maresme, a través d’una subvenció de 75.087,65 euros que s’ha d’executar al llarg dels anys 2021 i 2022. L’eix al voltant del qual s’articula el programa té a veure amb l’aplicació de la tecnologia sobre una cadena de valor. Concretament, s’impulsaran accions de desenvolupament competencial de les persones i digitalització del teixit empresarial vinculat a la construcció sostenible.

Els plans d’ocupació municipals van ser un altre assumpte que es va abordar al Consell de Promoció Econòmica. Constitueixen una de les accions previstes al Pla de reactivació social i econòmica del Masnou, aprovat al Ple municipal del 28 de gener del 2021, per fer front a la crisi originada per la pandèmia. Són un instruments que permeten contractar persones en situació d’atur perquè duguin a terme tasques d’interès general per al municipi, tot reforçant els serveis que presta l’Ajuntament a la ciutadania. El consistori els convoca aquest any per iniciativa pròpia, de manera complementària a les convocatòries d’altres polítiques de foment de l’ocupació d’altres administracions. La contractació de persones prevista amb aquests plans d’ocupació es portarà a terme durant el segon semestre de 2021 i s’estendrà al 2022.

Finalment, la regidora de Turisme i Promoció del Municipi, Neus Tallada, va aprofitar aquesta sessió del Consell per presentar els canvis que tindrà la propera Fira Comercial i la creació de la nova Mostra Gastronòmica Escuracassoles, que coincidiran amb la Festa Major d’enguany, que s’ha de celebrar entre el 25 i el 29 de juny.

Imatge de recurs. Ulleres i teclat d'ordinador. Imatge de Slightly different a Pixabay.
Imatge de recurs. Ulleres i teclat d'ordinador. Imatge de Slightly different a Pixabay.