S'obre el període per sol·licitar ajuts de menjador escolar per al curs 2022-2023

Última revisió 02-05-2022 09:27
29/04/2022

Es pot fer el tràmit entre el 2 i el 16 de maig, per Internet o presencialment, demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana

Dilluns vinent, 2 de maig, s’obre el període per sol·licitar els ajuts individuals de menjador escolar per al curs 2022-2023. La data límit per fer aquest tràmit és al 16 de maig (inclòs). Aquests ajuts s’adrecen a l’alumnat de segon cicle d’educació infantil i d’ensenyaments obligatoris, sempre que estiguin matriculats en centres educatius sufragats amb fons públics.

Es pot presentar la sol·licitud per Internet (amb certificat digital) o presencialment, demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Per reservar dia i hora, cal trucar al número de telèfon 93 557 17 77, de dilluns a divendres, de 8:30 a 14 h. Els dijous també es pot trucar de 16 a 19 h. També es pot demanar cita a través del canal de WhatsApp de l’Ajuntament (673 638 003) o de la pàgina web www.elmasnou.cat/cita-previa.

Abans de presentar la sol·licitud, cal consultar el tràmit Sol·licitud d'ajuts individuals de menjador (curs 2022-2023) per conèixer les bases, els requisits i la documentació que cal aportar. Val la pena destacar que només s’ha de presentar una única sol·licitud per unitat familiar, on han de constar tots els menors que en formin part i s’hi ha d'especificar si es demana una beca menjador per a cadascun. Per aclarir qualsevol dubte sobre la tramitació d’aquests ajuts, cal trucar al número de telèfon de l’OAC (93 557 17 77), dins l’horari esmentat més amunt.

L’Ajuntament del Masnou tramita les sol·licituds, però és el Consell Comarcal del Maresme l’administració que les convoca i les concedeix. L’alumnat empadronat al Masnou que estudia en altres comarques ha de sol·licitar la beca menjador al Consell Comarcal d’on es trobi el centre educatiu. El Consell Comarcal del Maresme ha precisat que en aquesta convocatòria “s’incorporen importants novetats per assegurar que l’alumnat en situació de vulnerabilitat hi tingui accés”. És també rellevant que el període per presentar les sol·licituds (del 2 al 16 de maig del 2022) no s’aplica per als alumnats nouvinguts ni per a aquelles famílies que pateixin una situació sobrevinguda. En aquests casos, es pot demanar aquest ajut al llarg del curs. El Consell Comarcal del Maresme preveu destinar enguany prop de 7,7 milions d’euros per a les beques menjador.

 

Cuina i menjador de l'Escola Ferrer i Guàrdia.
Cuina i menjador de l'Escola Ferrer i Guàrdia.
Autor: Domènec Cano Senties.