S'inicia el programa Esport Blau Escolar al Masnou

Última revisió 08-10-2021 12:28
08/10/2021

Al projecte, que s’adreça a l’alumnat de cinquè de primària, s’hi han adherit totes les escoles del municipi

El curs escolar d’enguany s’inicia amb novetats al Masnou amb l’arribada del projecte Esport Blau Escolar, un programa promogut per la Federació Catalana de Vela en conjunt amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, el Departament d’Educació i els consells esportius comarcals que combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dintre de l’assignatura d’Educació Física dels alumnes de 5è de primària dels centres d’ensenyament.

El programa, que l’any passat va formar més de mil nens i nenes d’una quinzena de municipis costaners de Catalunya, té com a objectiu principal la formació a través de la cultura del mar, fomentant el respecte al medi i el treball en equip que implica l’esport nàutic. En aquest sentit, des de l’Ajuntament del Masnou s’ha donat impuls a aquesta iniciativa, a la qual s'han adherit totes les escoles del municipi, l'han rebuda amb entusiasme.

Per aquest motiu, l’Ajuntament del Masnou va programar una reunió el 6 d’octubre a la qual van assistir l’alcalde, Jaume Oliveras; el regidor d’Esports, Ricard Plana; el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres; el tècnic i la tècnica de la Federació Catalana de Vela, Jordi Capella i Inés Pizarro; el president del Club Nàutic el Masnou, Manel Freixas, i la coordinadora del Club Nàutic el Masnou, Farah Mojan. En aquesta trobada, en què es va ratificar el conveni signat el 15 de setembre entre consistori i Federació, es van acabar d’ultimar els detalls de cara a l’inici d’un programa pel qual passaran 250 alumnes. Pel que fa a la pràctica esportiva, l’activitat de vela es realitzarà al Club Nàutic el Masnou, entitat que hi intervindrà com a part executora i adjudicada per la Federació Catalana de Vela.

Així, en el conveni signat, la Federació Catalana de Vela s’ha compromès a implementar aquest projecte a les escoles del municipi, mitjançant la pràctica de l’esport de vela en les modalitats de vela lleugera col·lectiva i vela lleugera doble individual, i a aportar, per a l’execució del programa, el material que sigui necessari. D’altra banda, l’Ajuntament s’ha compromès a col·laborar, des de la Regidoria d’Esports, en el programa Blau Escolar per afavorir que totes les escoles disposin d’aquesta eina didàctica, lúdica i esportiva.