Radars, un projecte gestat a foc lent que avança cap a la consolidació

Última revisió 17-02-2023 08:59
16/02/2023

Avui, 16 de febrer, comença la campanya porta a porta per donar a conèixer aquest projecte

Un projecte innovador com Radars, la iniciativa que té com a objectiu contribuir al benestar de les persones grans del Masnou que viuen soles o acompanyades d’altres persones grans, es cou a foc lent i requereix que se’l facin seu tots els implicats, que no són pocs. Per això, des de la seva creació, l’abril del 2021, ha anat avançant a un ritme moderat però constant, i ja està obtenint prou bons resultats per entrar, aquest mes de febrer, en la fase d’expansió.

El darrer informe d’aquest projecte explica que ja hi ha 25 persones usuàries, la majoria dones, que tenen una mitjana de 80 anys (tot i que n’hi ha des dels 69 fins als 93) i participen en activitats periòdiques i reben trucades de monitorització per part d’un equip de voluntariat. El ritme d’incorporació de persones usuàries evoluciona a l’alça, amb un increment significatiu a partir del novembre del 2022. No obstant això, encara és limitat i cal ampliar-lo.

El projecte també compta amb un grup estable de persones voluntàries (14) i comerços adherits (71) que formen una xarxa de proximitat per vetllar pel benestar de la gent gran del municipi i per alertar de possibles situacions de risc. A més, l’anomenada Taula Radars, de la qual formen part entitats del Masnou, serveis, representants de l’organigrama municipal i l’equip motor del projecte, es reuneix de manera regular per debatre i consensuar les decisions de diversos temes relatius al projecte.

Una de les conclusions que extreu l’informe és que tant l’organització d’activitats com la Festa Radars per fer difusió del projecte, com les derivacions dels diferents col·lectius implicats són una important via d’entrada de potencials persones usuàries. Per això, aquest 16 de febrer ha començat una campanya de visites a domicili a persones interessades, prèviament contactades per telèfon, perquè puguin conèixer millor el projecte, els serveis que presenta i les activitats que es realitzen. També aquesta setmana, ha tingut lloc una de les activitats periòdiques del projecte: el taller d’autoprotecció, dirigit especialment a la gent gran. L'imparteix la Policia Local del Masnou i els agents han donat consells per actuar davant de situacions imprevistes, com ara trucades i visites de desconeguts i d’altres susceptibles de crear incertesa a les persones grans.

En paral·lel a aquesta posada en marxa d’activitats regulars, s’està treballant per incrementar la base de persones usuàries, voluntariat i comerços adherits. Si en voleu format part o simplement rebre més informació de la iniciativa, podeu escriure a radars@elmasnou.cat o trucar al 93 557 18 72.

Et pot interessar