Per aspirar a un habitatge protegit, cal figurar al Registre de Sol·licitants

Última revisió 22-03-2024 08:13
21/03/2024

Properament, s’obrirà la convocatòria dels HPO de lloguer i de venda que es construeixen a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil

Les persones que aspirin a un habitatge protegit (HPO) han d’haver-se inscrit prèviament al Registre de Sol·licitants d’HPO de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC). Es recomana fer aquest tràmit sense dilació, ja que la inscripció pot trigar setmanes o mesos abans no sigui efectiva. Figurar en aquest registre és imprescindible per participar en un procés d’adjudicació.

Nova promoció d’HPO

La propera convocatòria d’HPO que es farà al Masnou serà la de la promoció que s’està construint a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Tindrà habitatges protegits en règim de lloguer i de compra. En total n’hi haurà 67. A més, el nou edifici contindrà 75 places d’aparcament i un local a la planta baixa que es destinarà a equipament municipal. Per participar en el sorteig d’aquests habitatges cal figurar al Registre de Sol·licitants de l’AHC de manera efectiva (amb la resolució favorable). És imprescindible en tots els casos, tant per optar a un habitatge de lloguer com de compra.

A més, s’ha de tenir molt en compte que la inscripció al registre de l’AHC s’ha de renovar cada any. Alhora, és important valorar bé les opcions que s’hi seleccionen, d’entre aquestes tres: compra, lloguer i lloguer amb opció de compra. El fet d’escollir una categoria que no interessa i renunciar posteriorment a un habitatge adjudicat pot comportar l’exclusió del Registre de Sol·licitants durant cinc anys. Per exemple, si l’única opció que es preveu és llogar, no s’ha de seleccionar la de compra (i a la inversa).

La promoció d’HPO de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil i la que ja s’ha adjudicat a la plaça de l’U d’Octubre són fruit del conveni de col·laboració establert entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona l’any 2018. El consistori ha aportat els terrenys mentre que l’AMB s’encarrega de la construcció. Totes dues administracions ja estan preparant la convocatòria de la nova promoció. S’anunciarà el període d’admissió de sol·licituds quan s’enllesteixin els tràmits.

Oficina Local d’Habitatge

Les persones que tinguin dubtes o que vulguin suport per inscriure’s al Registre de Sol·licitants de l’AHC poden adreçar-se a l’Oficina Local d’Habitatge, mitjançant l’adreça electrònica habitatge@elmasnou.cat. També es pot rebre atenció presencial. En aquest cas, es recomana demanar cita a través dels canals de l’Oficina d’Atenció Ciutadana:

· Cita prèvia en línia.

· Enviar un missatge que digui “Hola” al WhatsApp de l’Ajuntament del Masnou (673 63 80 03) i seguir les instruccions.

· Trucar al número de telèfon 93 557 17 77.

 

 

 

Il·lustració de la promoció d'HPO que es construeix a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil.
Il·lustració de la promoció d'HPO que es construeix a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil.