"Passavolant. El mapa màgic de la sèrie plaça d'Ocata" inicia la programació d'Arts Visuals 2022

Última revisió 24-01-2022 13:37
24/01/2022

L'Espai Casinet es va omplir per acollir l'acció inaugural de la mostra de la fotovideonovel·la La plaça d'Ocata

 

Divendres 21 de gener, l'Espai Casinet es va tornar a omplir de públic, dins de l’aforament permès per les restriccions, per assistir a l'acció inaugural de la mostra "Passavolant. El mapa màgic de la sèrie plaça d'Ocata", protagonitzada per Joan Casellas i Victòria Pujadas, i que ha estat l'encarregada d'obrir la programació d'Arts Visuals 2022.


La fotovideonovel·la La plaça d'Ocata es crea amb motiu del centenari del pintor Pere Pujadas, i presenta al final de cada capítol una figura anònima que creua l'espai amb un objecte a la mà. Represa com una obra autònoma, la videoinstal·lació "Passavolant" explora el recorregut màgic d'aquesta figura enigmàtica i el seu mapa i objectes, dins d'un procés creatiu que sempre és completat per l'espectador. La mostra és podrà visitar, de forma gratuïta, fins al 20 de febrer.


El públic assistent a la inauguració es va trobar, en arribar, la sala de l'Espai Casinet completament buida. L'acció va consistir en la instal·lació, per part dels mateixos artistes, de les set obres que componen la mostra, totes relacionades amb la fotovideonovel·la La plaça d'Ocata.


L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va ser l'encarregat de presentar la programació d'Arts Visuals d'aquest any 2022, de la qual va destacar la procedència internacional d'algunes de les propostes, així com la destacada presència d'artistes del Masnou i la qualitat general de la programació. D'altra banda, la regidora de Cultura, Neus Tallada, va excusar la seva absència per motius de salut.

 

Acció inaugural Passavolant