Nou èxit de participació a la 10a Fira d'Entitats

Última revisió 27-09-2022 11:40
26/09/2022

Els actes culturals, entre altres, completen un intens cap de setmana al Masnou

La desena edició de la Fira d’Entitats ha tornat a ser tot un èxit de participació. La plaça Nova de les Dones del Tèxtil ha estat l’indret on una quarantena d’entitats van aplegar-se, dissabte a la tarda, per donar a conèixer les activitats i els projectes que duen a terme. A més a més, una bona part  també va programar espectacles, jocs i tallers per tal que tothom hi passés una bona estona. Prop d’una dotzena d’activitats van ocupar l’escenari central de la plaça, si bé es van combinar amb d’altres que feien moltes de les entitats a les seves carpes.

L’Ajuntament va aprofitar la cita per fer un reconeixement públic a dues dones per la contribució que han fet al moviment associatiu masnoví des de fa una pila d’anys. Una d’elles, Carmen Castro Rodríguez, va rebre una placa commemorativa de mans de l’alcalde, Jaume Olvieras, i del regidor d’Acció Cívica, Sergio González. L’altra, Ana Molinari de Quinto, no va poder assistir-hi. Van recollir la distinció, en nom d’ella, dos representats de l’associació DISMA.

La Fira també va servir per animar la gent a participar en la votació final dels pressupostos participatius. S’hi pot votar fins al 9 d’octubre. Algunes de les persones que es van acostar fins a l’estand de l’Ajuntament van poder fer-ho allà mateix. A més, tothom va poder admirar-hi l’exposició de cartells dels pressupostos participatius, que es van fer amb la imatge de moltes de les persones que van acudir a la Fira d’Entitats de l’any passat.

Fira d'Entitats 2022

Cultura

Aquest cap de setmana també s’han inaugurat dues exposicions de gran qualitat. L’artista Inka Martí va participar divendres al vespre en l’obertura d'“El divino narciso”, a l’Espai Casinet. Fins al 16 d’octubre, s’hi pot veure un conjunt d’obres amb les quals Martí continua aprofundint en l’obra de Juana Inés de la Cruz alhora que la vincula  al mite de Narcís i Eco.

El dissabte al migdia va arribar el torn de la inauguració de “Desvaris i bagatel·les”, de Roger Puig, a la Sala C de l’Espai Casinet. La mostra de Puig, que també va assistir a l’acte d’obertura, recull una sèrie de treballs aparentment inconnexos i creats per una persona racional fins a l’obsessió, però que ha trobat en l’art una vàlvula d’alleujament, un camí d’improvisació que li ha permès alliberar la creativitat. Es pot visitar fins al 16 d’octubre.

Ja diumenge a la tarda, l’espectacle familiar La llàntia meravellosa va donar el tret de sortida a la programació de tardor de l’Espai Escènic Iago Pericot. Grans i petits van omplir la sala per gaudir d’aquesta història, protagonitzada per titelles, que tracta d’una nena i la voluntat de complir el seu únic desig: que la mare es curi de la malaltia que pateix. Un espectacle preciós, també des del punt de vista estètic i escènic, de teatre, titelles i actors, que parla dels desitjos, l’acceptació, l’amor i sobre com sobrepassar les dificultats que ens presenta la vida.

Comerç, havaneres i història industrial

El Masnou Comerç (Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme del Masnou) ha assolit un nou èxit amb l’edició d’enguany de les Gangues al carrer, celebrada el diumenge al matí, al carrer de Sant Miquel. De nou, un gran nombre de persones van acostar-s’hi per aprofitar les ofertes que el comerç local posava al seu abast i gaudir de l’oferta gastronòmica masnovina. Des d'El Masnou Comerç ja conviden tothom a reservar-se el 8 d’octubre per a un altre dels grans esdeveniments que organitzen: el MasnoberFest.

La nit anterior, la de dissabte, tothom qui es va acostar a la plaça d’Ocata va poder gaudir d’un altre clàssic de l’activitat cultural que generen les entitats masnovines: la Nit d’Havaneres i Rom. En aquesta ocasió van actuar-hi els grups Serra de Marina, Mar i Vent i Borinquen. El públic va poder gaudir-ne a la fresca, ja que, finalment, no es van complir les previsions meteorològiques que anunciaven pluja intensa. Val a dir que la Nit d’Havaneres tampoc no s’hauria cancel·lat, perquè s’havia previst traslladar-la a Ca n’Humet si hagués acabat plovent.

Precisament, i poc abans que comencessin a sonar les havaneres, Ca n’Humet va ser un dels llocs que van visitar la vintena de persones que es van apuntar a l’itinerari “Les dones del tèxtil al Masnou”. Aquesta era la darrera de les dues edicions que s’han organitzat enguany d’aquesta activitat, que permet resseguir la història de la indústria tèxtil masnovina. Ho fa a partir dels testimonis de les seves protagonistes, les dones que treballaven en fàbriques com les de Ca n’Humet, Cal Soberano, Sedalines el Pino o Can Xala. Forma part de la programació d’activitats “Descobreix el Masnou”, que pretén donar a conèixer el patrimoni cultural, històric i turístic del municipi.  

Exposició 'El divino Narciso', d'Inka Martí.

-------------------

Galeria d'imatges de l'exposició "Desvaris i bagatel·les"

------------------

Espectacle familiar 'La llàntia meravellosa'

X Fira d'Entitats
X Fira d'Entitats
Autor: Ramon Boadella.