Nou-centes persones participen en la 41a cursa Sant Silvestre

Última revisió 08-01-2021 09:02
28/12/2020

El Masnou ha acollit aquest cap de setmana la prova esportiva i altres actes culturals i festius seguint totes les mesures preventives davant la COVID-19

La pandèmia no ha pogut evitar que aquest dissabte, 26 de desembre, se celebrés la 41a Cursa Sant Silvestre del Masnou, la més antiga de Catalunya i coneguda popularment com La Sansi. Hi han participat 900 persones, que van arrencar a córrer en sortides esglaonades per tal de garantir la seguretat de tots els i les esportistes davant la COVID-19.

L’home més ràpid a completar els 5 quilòmetres del circuit masnoví va ser Boubacar Sabaly (14 minuts i 36 segons). Douae Ouboukir va aconseguir el triomf entre les dones, en completar la mateixa distància en 16 minuts i 55 segons. Es poden consultar les classificacions de tots els corredors i corredores al web de La Sansi.

En aquesta edició no s’han organitzat les proves infantils ni s’ha permès la presència de públic, per la pandèmia. Van col·laborar amb les diferents sortides l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras; la regidora Sílvia Folch, primera tinenta d’alcaldia; el regidor Ricard Plana, tercer tinent d’alcaldia, i Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d’Atletisme.

Dones del tèxtil i Nadal

El diumenge va tenir lloc un acte ben especial. Es tracta de l’itinerari “Les dones del tèxtil al Masnou”. Tres de les dones que havien treballat durant anys en la indústria tèxtil masnovina i que havien col·laborat en l’elaboració del llibre Records de les dones del tèxtil van explicar la seva experiència, els seus records i diverses anècdotes a la quinzena de persones que s'havien inscrit per fer l’itinerari. Van visitar indrets ben lligats històricament a la indústria tèxtil, com Ca n’Humet, Cal Soberano, Sedalines el Pino o Can Xala. Ho van fer acompanyades de l’alcalde, Jaume Oliveras, i les regidores Maria Llaràs (tinenta d’alcaldia de Comunitat i Persones) i Neus Tallada (Turisme i Promoció del Municipi i Cultura).

I com no podia ser de cap altra manera, aquest cap de setmana s’han celebrat diverses activitats pròpies de Nadal, totes amb aforaments limitats i altres mesures preventives per evitar contagis. Per exemple, dins el Nadalem, que aplega els actes infantils, han tingut lloc el tió gegant i l’espectacle de titelles Els músics de Bremen. Encara hi ha diversos actes més per celebrar dins la programació del Nadalem, però les places s’han exhaurit. Calia reservar amb antelació, tenint en compte els aforaments limitats que imposa la pandèmia. També s’han fet dos concerts: l’un, de la Coral Xabec, i l’altre, de la Cobla Ciutat de Terrassa.