Nicole Gagnum presenta Violets are Blue

Última revisió 08-03-2022 08:32
07/03/2022

L'autora va afirmar durant l'acte de presentació que el Masnou ha estat una gran font d'inspiració per a les obres de l'exposició

Divendres, 4 de març, una quarantena de persones van assistir a l'Espai Casinet per celebrar la inauguració de l'exposició "Violets are Blue", de la britànica Nicole Gagnum, mostra inclosa en la programació d'arts visuals 2022, i que es pot visitar fins al 27 de març.

Amb un títol que suggereix senzillesa i dolçor, la mostra fa referència a un poema tradicional d'amor que ha anat evolucionant i transmetent-se al llarg de diferents generacions i cultures. I és que tothom sap que les violetes no són blaves, però qui recita els canvia el color en un joc obvi per aconseguir la musicalitat de la rima i, d'altra banda, per transformar la realitat amb la paraula i la imaginació. Aquest joc de canvi de colors i paraules, per senzill que resulti, porta a aquesta pintora a submergir-se dintre de l'espectre cromàtic i les seves possibilitats evocadores.

Durant l'acte d'inauguració, l'autora de l'exposició va admetre que el Masnou ha estat una gran font d'inspiració per a les obres, i va assegurar que ha visitat de forma freqüent el municipi, amb qui ha creat un vincle molt gran.

La regidora de Cultura, Neus Tallada, va destacar la capacitat de treball de Nicole Gagnum, així com la qualitat de la seva obra, de la qual va assegurar que "és una mostra plena de colors i matisos, que transmet unes emocions i una positivitat molt necessària en aquests temps".

D'altra banda, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, que també va destacar la qualitat de les obres, va agrair l'assistència de l'artista a l'acte i va destacar que l'aposta d'enguany per artistes internacionals està tenint una molt bona acollida a la vila.

 

Inauguració de l'exposició 'Violets are blue'

 

Els Marxosos d'Ocata omplen l'Espai Jove de Ca n'Humet

Diumenge a la tarda, els Marxosos d'Ocata van actuar davant d'unes noranta persones a l'Espai Jove de Ca n'Humet, en una activitat inclosa dintre de la programació del Casal de Gent Gran d'Ocata. La jornada, que per primer cop s'havia programat a l'hivern i en aquest espai, va tenir una gran rebuda i hi van assistir un bon nombre de persones.

 

Finalitza el circuit Wintertour

Un centenar de parelles de les categories femenina, masculina i mixta van participar aquest cap de setmana en la darrera prova del circuit Wintertour El Masnou de vòlei platja, que va tenir lloc a la platja d'Ocata.

En finalitzar el torneig, es va dur a terme l'entrega de premis per a les parelles guanyadores en les categories amateur i pro.

 

Altres activitats per a tots els públics

Dissabte a la tarda, l'Escola Ferrer i Guàrdia va acollir una nova jornada del programa "Escoles obertes, juguem als patis", activitat inclosa dins del programa "Vila jugable". Aquesta iniciativa, que es fa els dissabtes de cada mes, forma part del Pla d'actuació municipal (PAM) 2019-2023 i pretén proporcionar més espais lúdics i d'esbarjo per als infants.

Dissabte al matí, una desena de persones van gaudir d'una nova edició de "Tasta El Masnou" al centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora. Amb Elisabet Vidal, sommelier oficial de la Ruta del Vi DO Alella, van degustar anxoves de L'Anxoveta i brandada de bacallà de la Bacallaneria Natàlia, tot maridat amb vermut eco-friendly de Vermouth CISA i vi DO d'Alella.

La propera jornada serà el 7 de maig, en el marc de la Fira Comercial i Gastronòmica del Masnou, que se celebrarà a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Durant l'esdeveniment, es presentarà el catàleg oficial de la nova edició del "Tasta El Masnou", que inclou un conjunt de fitxes de productes locals.