Molta cultura i neteja de platges el cap de setmana en què ha decaigut l'estat d'alarma

Última revisió 11-05-2021 11:11
10/05/2021

Una vuitantena de persones recullen 271 kg de brossa a les platges dins la jornada "Let’s clean up Europe!"

El Masnou ha viscut un cap de setmana ple d’activitats de tota mena, totes adaptades a les mesures preventives davant la COVID-19. Tot i haver decaigut l’estat d’alarma i, amb ell, el confinament nocturn, al Masnou no s’ha registrat cap incident destacable. Sí que va caldre, però, que els equips de neteja de l’espai públic retiressin diumenge al matí ampolles i altres residus abandonats a les platges aquella matinada.

Poc després, setanta-vuit persones van completar aquesta neteja, com a voluntàries de la jornada d’abast europeu “Let’s clean up Europe!”, organitzada al Masnou per part de l’Ajuntament, que ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats. En total es van recollir 271 kg de brossa de les platges del Masnou i d’Ocata, addicionals als residus més grossos que havien recollit poc abans els equips municipals de neteja. En l'àmbit local, aquesta iniciativa també s’emmarca dins la campanya “Mou-te pel zero”.

La cultura ha estat l’altre gran eix al voltant del qual han girat la resta d’actes que han tingut lloc al Masnou aquest cap de setmana, un dels quals s’adreçava específicament a la gent gran. Es tracta del concert Òpera & rock, interpretat per Joan Marcos dissabte al matí als jardins de Can Malet. Van assistir-hi unes noranta persones, que gairebé van omplir l’aforament permès en aquest espai, limitat a cent persones. Per assistir-hi, era imprescindible inscriure-s’hi prèviament, com a la resta d’activitats per a la gent gran que organitza l’Ajuntament fins al mes de juny.

Diumenge al matí va tenir lloc un altre esdeveniment cultural que també va atreure un públic nombrós. Va ser l’audició de sardanes interpretades per la Cobla Ciutat de Terrassa. El concert, organitzat per l’Ajuntament amb el suport de l’Agrupació Sardanista El Masnou, va tenir lloc a l’aire lliure, a la plaça d’Ocata. Al mateix indret, vint-i-quatre persones van visitar la Mina d’Aigua, repartides en dos torns de dotze persones. Les places disponibles es van esgotar amb força dies d’antelació. Cada mes s’organitza una visita guiada a la Mina d’Aigua. Per assistir-hi, cal apuntar-s’hi mitjançant el formulari d’inscripció a les activitats que organitza enguany la Regidoria de Turisme i Patrimoni.

La Sala de les Lletres de la Biblioteca Joan Coromines va acollir divendres al vespre el pròleg del que seria un cap de setmana cultural. Va ser la presentació del llibre Simfonia de tardor, de Vicenç Llorca, a la qual van assistir-hi una vintena de persones, que van haver d’inscriure-s’hi prèviament per tal d’assegurar que es complien les restriccions d’aforament. L’autor va compartir taula amb Margalida Capellà, catedràtica de Grec i editoria del blog  El fil de les clàssiques. L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i la regidora de Cultura, Neus Tallada, van adreçar unes paraules als assitents, per donar la benvinguda i cloure l’acte.

Capellà va afirmar que es tracta d’una novel·la molt emocionant, de lectura captivadora, que convé llegir-la més d’un cop. L’autor també va adreçar unes paraules al públic, sobre les motivacions que el van conduir a escriure aquest llibre en què l’amor és el protagonista, a través de la història d’un músic vinculat al Masnou, Marc Giralt, que decideix retirar-se a Organyà per crear una gran simfonia. Mentre treballa en la composició, Giralt retroba l’Emma, un amor fugaç de joventut. Uns fets inesperats introdueixen el misteri en la trama d’aquesta obra publicada per Columna Edicions.