Més de tres-centes persones gaudeixen de la festa de la gent gran

Última revisió 22-11-2022 13:08
21/11/2022

Aquest cap de setmana també ha donat el tret de sortida a la tercera edició del Festival de Creació Contemporània Brama!

Un total de 350 persones han participat aquest dissabte a la festa i dinar de la gent gran, que va tenir lloc al Complex Esportiu. A més a més de gaudir d’un bon dinar, acompanyats de veïns, veïnes i amistats, les persones assistents van divertir-se amb l’animació del Gran Mogol i l’actuació musical del duet Esquitx.

La festa, que es va allargar des de les 12 h fins a les 18 h, va comptar també amb la presència de l’alcalde, Jaume Oliveras, i del regidor de Cicles de Vida, Sergio González, que van aprofitar per dirigir unes paraules al públic, format per veïns i veïnes majors de 65 anys. A la cita van assistir-hi també altres regidors i regidores de l’Ajuntament.

La celebració serveix per retre homenatge a una generació que ha contribuït durant dècades al progrés del municipi. Forma part de la programació de tardor d’activitats que organitza l’Ajuntament del Masnou per a aquest col·lectiu. Va iniciar-se al setembre i s’estén fins al desembre.

Arrenca el Brama!

Aquest cap de setmana ha servit també per donar el tret de sortida a l’edició d’enguany del Brama!, el festival de creació contemporània del Masnou. La inauguració de l’exposició “Art, reblog”, que reuneix creacions de les videoartistes Maria Ruido, Bea Regueira, Maria Alcaide i Maria Sevill París, va aixecar, dissabte passat, el teló d'aquest festival. Aquesta mostra, que es podrà veure a l’Espai Casinet fins a l’11 de desembre, és comissariada per Núria Gómez Gabriel, que no va voler perdre-se'n l’obertura. Durant la inauguració hi va haver un servei gratuït d’acollida per a infants d’entre 7 i 14 anys, inclòs al programa "Temps per cures".

Val la pena assenyalar que els propers dies arribaran dues de les propostes més potents del Brama! d’enguany. Es tracta de la projecció de la pel·lícula Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por (2021, 135 minuts) al Cinema La Calàndria, demà, 22 de novembre, a les 18.30 h. El visionament del film es completarà amb un col·loqui que comptarà amb la participació de la directora del film, Mireia Sallarès. Una setmana després, el dijous 1 de desembre, es podrà vibrar amb la performance Los brotes negros, que Eloy Fernández & Eloi el Bon Noi oferiran a les 21 h a l’Espai Escènic Iago Pericot.

Altres actes

La inauguració de l’exposició “Dones emblemàtiques del Masnou”, que es va fer divendres al vespre, ha estat un dels actes més destacats del cap de setmana. Va atreure una molt bona afluència de públic que no va voler perdre’s una mostra que posa en valor les històries de dones masnovines oblidades i eclipsades, però que van destacar en camps com l’educació, la filantropia, l’empresa i el món professional. La mostra, organitzada per l’Arxiu Municipal, pretén fer visibles aquestes dones i posar en valor el seu paper protagonista en la història. Es pot veure a la Casa de Cultura fins a l’11 de desembre, si bé es traslladarà, després i durant uns dies, al Mercat Municipal.

Dissabte al matí, el Museu Municipal de Nàutica va ser l’escenari d’una altra iniciativa ben reeixida: El joc de la ruta del tasajo, una activitat ludificada que convida els infants d’entre 6 i 10 anys a viure una aventura, tot posant-se en la pell de comerciants marítims masnovins del segle XIX. La propera oportunitat per participar en aquest joc arribarà el 17 de desembre. Com que aquesta activitat compta amb monitors i monitores, forma part també de la iniciativa "Temps per cures", com el programa “El Masnou concilia”. Tot plegat, a més d’oferir opcions de lleure educatiu als nens i les nenes, proporciona temps lliure a les mares i els pares.

Els infants, de fet, tenien un ventall molt ampli d’activitats a fer aquest cap de setmana. No en va, es van fer algunes de les activitats del programa del Mes dels Infants. En concret, la Biblioteca Joan Coromines va acollir dissabte La revolta climàtica dels contes, una sessió de relats duta a terme per Vivim del Cuentu. Ja diumenge, els nens i les nenes que es van apropar a les pistes de Pau Casals, al Masnou Alt, on van poder grimpar una bona estona a l’inflable per reciclar saltant, instal·lat per l’Ajuntament i l’Agència de Residus de Catalunya i recuperar forces amb la xocolatada que els esperava.

En paral·lel, el dissabte al vespre els grups Les Fourchettes i N’Clau Vocal, van entusiasmar el públic que es va acostar a l’Espai Escènic per gaudir d’un dels concerts del VII Festival de Música del Masnou, una iniciativa que organitza el Cor Scandicus. Per contra, una de les activitats que estaven previstes, la gimcana “El gran joc del Masnou, terra de mar”, es va haver de cancel·lar, perquè no s’hi van apuntar el nombre mínim d’equips que es requereixen per dur-la a terme.