Més de 800 persones participen a la Caminada dels Tres Pobles

Última revisió 17-05-2022 10:52
16/05/2022

El concert de The Sey Sisters i altres actes culturals i lúdics completen el cap de setmana masnoví

El retorn de l’emblemàtica Caminada dels Tres Pobles no va decebre les 830 persones que hi van participar aquest diumenge, 15 de maig. La quinzena edició d’aquesta cita ineludible al calendari esportiu dels municipis del Masnou, Alella i Teià es va celebrar després de dos anys sense haver-la poguda fer degut a les limitacions per la pandèmia. La marxa va transcórrer durant una jornada de calor preestiuenca per l’entorn natural del Parc de la Serralada Litoral i, en total, van ser uns nou quilòmetres de ruta per un recorregut apte per a tots els públics.

Com en les edicions anteriors, els participants van poder sortir des de cadascuna de les tres poblacions que organitzen aquesta trobada per gaudir de la natura i compartir una bona estona d'esbarjo a l'aire lliure amb els companys i companyes d’excursió. La sortida, de caràcter familiar, va assolir el 70 % de les inscripcions, que estaven limitades a un màxim de 1.500 persones participants. Al final del recorregut, al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, es va oferir un esmorzar gratuït per als caminants, entre els quals també hi havia l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i altres regidors i regidores del consistori. La caminada està inclosa en el Mes de les Famílies, com la festa d’aniversari de l’entitat Lleureka, Projectes Educatius, que també s’havia programat aquest cap de setmana.

Caminada dels Tres Pobles 2022

El proper acte esportiu que s’espera que sigui multitudinari és la primera Cursa de la Dona de les Tres Viles (el Masnou, Premià de Mar i Montgat), en la qual també seran més que benvinguts els homes i infants que hi vulguin córrer. Tindrà lloc el 29 de maig, amb circuits de 10 i 5 km que aniran per l’N-II. En definitiva, és una cita esportiva, oberta a homes i dones, que té per objectiu posar en valor el rol de la dona en la societat i, alhora, reivindicar la igualtat de gènere. Per participar-hi, cal inscriure-s’hi, a www.cursadeladona.cat.

Música i molt més

The Sey Sisters van oferir aquest diumenge un gran concert a l’Espai Escènic Iago Pericot. El públic, que gairebé va omplir el teatre, va acabar dempeus, eufòric, per agrair l’entusiasmant posada en escena que van protagonitzar les germanes Edna, Yolanda i Kathy, acompanyades al piano per Albert Bartolomé. A més de regalar fantàstiques peces de soul, amb un marcat estil pop impregnat de sonoritats africanes, van aprofitar per reivindicar més solidaritat amb les persones migrants i reclamar justícia social, la defensa dels drets humans, sense deixar de reafirmar els seus missatges antiracistes i feministes.

Concert de The Sey Sisters

De ben segur que les bones vibracions omplien el teatre ja des del dissabte, quan la companyia Moveo va ocupar l’escenari per donar vida a Moveo, una proposta de gran qualitat que combina la dansa, el teatre i l’acrobàcia, tot generant una experiència col·lectiva que evoca de manera lúdica i irònica el desig d’individualitat i les connexions i interdependències que existeixen entre les persones.

'Echoes', de la Cia. Moveo

L’accent cultural d’aquest cap de setmana estava ben marcat des del divendres, quan l’Espai Casinet va celebrar el Dia Internacional dels Museus amb la visita guiada nocturna de l’exposició “Alteracions”, de José Luis Paz Fo. L’artista, que hi era present, va aprofitar per explicar la seva obra als visitants, que van poder gaudir alhora d’un brindis. La mostra es pot veure a la sala d’exposicions masnovina fins al 29 de maig.

També van sumar-se a la celebració del Dia dels Museus les 28 persones que van apuntar-se a la gimcana “El gran joc del Masnou, terra de mar”, una de les activitats incloses a la programació “Descobreix el Masnou” d’enguany, una iniciativa que dona a conèixer el patrimoni cultural i turístic del municipi. Després d’aplegar-se aquest diumenge al matí a la plaça de l’Església, van formar cinc equips que havien de superar una sèrie de proves, tot buscant i analitzant les pistes que s’havien escampat a diversos indrets de la vila.  

Més enllà d’aquestes activitats, diverses entitats també van aprofitar el bon temps per convidar tothom a gaudir de balls i altres expressions culturals. És el cas de les ballades organitzades per Ple de Swing i l’Agrupació Sardanista, aquest diumenge.