Més de 300 persones celebren la Festa de la Gent Gran

Última revisió 23-11-2021 08:49
22/11/2021

A més, aquest cap de setmana han tingut lloc diverses activitats amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants

Dissabte, 20 de novembre, es va dur a terme la Festa de la Gent Gran d'enguany, una jornada en què els més de 300 assistents van poder gaudir d'una diada festiva i de ball. Durant la preparació i realització de l'acte es van desplegar una sèrie de mesures de seguretat i es van seguir les noves recomanacions per a la celebració d'actes en espais tancats, cosa que va permetre que tot transcorregués d'una forma segura.

Per començar la festa, les persones assistents van gaudir d'un vermut. Entre xerrades i retrobaments, van fer temps fins a l’hora de dinar, quan van degustar un menú format per una amanida, paella i postres. Ja a l’hora del cafè, va continuar la festa de la mà del duet Sergi & Betty, que va treure nombrosos balladors i balladores a la pista.

Durant l'acte, el regidor de Cicles de Vida, Sergio González, va recordar que "la Festa de la Gent Gran no és només una festa, sinó que també és un espai de retrobament on compartir, socialitzar, estimar i, sobretot, sentir-se orgullós de la gran unió que la gent gran del Masnou ha demostrat durant aquesta pandèmia". González també va voler agrair la gran tasca que duen a terme els casals de gent gran i va demanar la presència de Maria Rosell, a qui es va retre un reconeixement pels anys en què ha exercit com a presidenta del Casal de Can Malet.

Rosell, que en tot moment es va mostrar molt emocionada, va dedicar paraules d'agraïment a totes les persones que formen part dels casals, en especial a les de Can Malet, i a l'Ajuntament, per tot el que fan per al col·lectiu de gent gran del Masnou.

L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, també va voler dedicar unes paraules a Maria Rosell per agrair-li la dedicació durant anys a la gent del Masnou. A més, Oliveras va celebrar el retrobament propiciat per la Festa de la Gent Gran, "després d'un any i mig de pandèmia, de mesos amb els casals tancats i sense activitats presencials". Amb tot, va recordar que cal continuar amb la prudència, "tot i la represa i l’aproximació a la normalitat”. Finalment, l’acalde va manifestar el seu ferm compromís amb la gent gran del municipi. “El seu coneixement i la seva experiència ens ajuden a mantenir la identitat del Masnou", va assegurar.

 

Festa de la Gent Gran 2021

 

El Dia Universal dels Drets dels Infants protagonitza els actes infantils del cap de setmana

Aquest cap de setmana també s'han dut a terme les activitats organitzades per l'Ajuntament del Masnou dins la programació del Mes dels Drets dels Infants i per commemorar el 21 de novembre, Dia Universal dels Drets dels Infants.

Divendres, 19 de novembre, a la Biblioteca Joan Coromines, es va fer la presentació i lectura de La llegenda del cavaller Valentí, llibre inclòs en el projecte literari "Cap infant sense conte". L'acte, que va presentar Toni Argent, creador del projecte, va comptar amb la lectura de la seva autora, Nàdia Umbert, i de la seva filla de 10 anys, Lucia Rodríguez, que ha realitzat les il·lustracions de l'obra. Ho van fer acompanyades d’uns titelles.

Dissabte, 20 de novembre, de 16 a 18 hores, els infants van poder gaudir d'una altra jornada de l'activitat "Escoles obertes, juguem als patis!, a l'Escola Marinada, dins del programa "Vila jugable". Aquesta iniciativa, que se celebra els dissabtes de cada mes, forma part del Pla d'actuació municipal (PAM) 2019-2023 i pretén proporcionar més espais lúdics i d'esbarjo per als infants.

Diumenge, 21 de novembre, va tenir lloc la festa central del Dia Universal dels Drets dels Infants. Els jardins dels Països Catalans van acollir més de 150 persones, que van ballar i gaudir de l'espectacle de música en directe dels Farsants.

 

Els Farsants

 

Música coral i altres activitats

En el marc de la VI edició del Festival de Música del Masnou, dissabte 20, a les 20 hores, es va realitzar el Concert Coral a l'Espai Escènic Iago Pericot de Ca n'Humet. L'esdeveniment, que va tenir molt bona acollida i va omplir gairebé tota la capacitat de la sala, va obtenir també una valoració molt positiva dels assistents.

A més, aquesta jornada va fer coincidir per primer cop al poble i juntes les dues corals masnovines, el Cor Scandicus i la Coral Xabec, motiu que va fer més emotiu encara l'esdeveniment.

 

Concert Corals

 

Durant el cap de setmana també ha tingut lloc l'itinerari "Terra de Mar", una emocionant i enriquidora passejada pels carrers, edificis i racons més sorprenents de la vila del Masnou que va començar a la plaça de l'Església i va finalitzar al parc del Llac.

A més, diumenge, 21 de novembre, a les pistes esportives de Pau Casals, es va dur a terme el "Tribut Ruta 66", una jornada que va començar a les 10.30 hores amb el concert dels Flana Gans i va continuar amb una concentració de country, a càrrec de Country Ocata - El Masnou. Seguidament, es va fer un dinar popular com a punt final de la jornada matinal.

 

Tribut Ruta 66

 

També el dissabte 20, d’11 a 13 hores, el Club Nàutic del Masnou va organitzar una recollida de residus que va comptar amb la participació de moltes famílies. Les més de seixanta persones participants van recollir 155 quilos de residus en el tram comprès entre la passarel·la del Club Nàutic i l'espigó.

Finalment, una vintena de persones es van apropar a la Reparatruck, que un diumenge al mes se situa davant de l'edifici de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (c. de Roger de Flor, 23), per aprendre a reparar els seus electrodomèstics.