Les portes obertes dels centres educatius i les jornades (In)forma't donen el tret de sortida a la preinscripció 2023-2024

Última revisió 26-01-2023 12:49
24/01/2023

Les sol·licituds d’infantil (3-6 anys), primària i secundària obligatòria s’han de presentar al març

Els centres educatius del Masnou han programat les jornades de portes obertes, amb vista a facilitar l’elecció de les famílies en el procés de preinscripció i matrícula del curs 2023-2024. La Generalitat de Catalunya ja ha anunciat el calendari bàsic de la campanya d’enguany, al seu web.

La presentació de sol·licituds arrencarà el mes de març. Els primers a poder fer-ho seran les famílies que vulguin matricular els seus infants als cursos d’educació infantil (etapa 3-6 anys) i primària: del 6 al 20 de març. És gairebé el mateix calendari per a l’alumnat d’educació secundària obligatòria: del 8 al 20 de març. Serà una mica més tard, a l’abril, quan s’hauran de presentar les sol·licituds de preinscripció als cursos de batxillerat i de cicles de formació professional. Es pot consultar el calendari detallat al web esmentat.

(In)forma’t

Precisament per acompanyar l’alumnat dels instituts a triar estudis, el 10 de febrer tindrà lloc l’episodi central de l’(In)forma’t, les jornades d’orientació educativa del Masnou. Serà, com de costum, al pati de Ca n’Humet. És obert a tothom. Durant el matí, de 9 a 14 h, s’hi faran visites organitzades de l’alumnat de secundària dels centres del Masnou. Durant la tarda, de 17 a 20 h, es podrà participar en un escape room i altres activitats dinamitzades, a l’Espai Jove Ca n’Humet.

Durant tot el dia hi haurà punts d’informació i d’orientació d’instituts del Masnou i d’altres municipis de l’entorn així com altres serveis i recursos d’orientació formativa i laboral, per tal que l’alumnat conegui els estudis que ofereixen. Per exemple, podran conèixer l’àmplia oferta de cicles de formació professional que s’imparteixen al Masnou o rodalies. També hi haurà informació sobre les modalitats de batxillerat que s’hi ofereixen i sobre altres estudis, programes, centres educatius...

Portes obertes