Les Jornades d'Ocupació abordaran la irrupció de la intel·ligència artificial en el món laboral

Última revisió 10-10-2023 12:30
10/10/2023

Obertes les inscripcions als tallers i xerrades que organitzen Alella, el Masnou i Teià del 25 al 27 d’octubre

La 9a edició de les Jornades d’Ocupació d’Alella, el Masnou i Teià es dedica enguany als desafiaments laborals que presenta la intel·ligència artificial. Durant tres dies, del 25 al 27 d’octubre, es faran conferències i tallers que pretenen explicar l’impacte d’aquesta anunciada revolució tecnològica sobre el mercat laboral i la recerca de feina, per mirar d’identificar les oportunitats i els reptes que planteja, així com eines i recursos específics per a la recerca de feina i per a la millora de la productivitat en les tasques diàries. També s'abordarà l’ús d'aquesta eina en el reclutament i la gestió dels recursos humans.

Les Jornades s’adrecen a persones treballadores desocupades o en actiu i a empreses del Masnou, Alella i Teià. Per participar-hi, cal inscriure-s’hi abans, mitjançant aquest enllaç. La conferència inaugural, “Descobrir la intel·ligència artificial: mites i realitats”, tindrà lloc a Teià, a Can Llaurador, el 25 d’octubre al matí. L’endemà, l’Edifici Centre del Masnou acollirà dos tallers. L’un versarà sobre l’optimització de la recerca de feina amb intel·ligència artificial. L’altre, sobre com es pot aprofitar per a la millora de la productivitat. Alella tancarà les jornades el dia 27 d’octubre, a Can Lleonart, amb una conferència sobre les oportunitats, reptes i solucions que la intel·ligència artificial pot generar en el món laboral.

PROGRAMA D'ACTIVITATS

*Descarregueu-lo en PDF clicant aquí.

Dimecres 25 d'octubre. Can Llaurador. Teià

De 9.15 a 9.30 h
Inauguració de les IX Jornades d'Ocupació.

De 9.30 a 11.00 h
Conferència inaugural “Descobrir la intel·ligència artificial: mites i realitats”
A càrrec d'Emma de Llanos, directora de Programes de Recursos Humans a EADA Business School. Estem en un moment en què l'ombra de l'IA plana en moltes de les converses que tenim en molts àmbits de la nostra vida. Són tants els anuncis sobre el seu impacte en els llocs de treball que ens genera por i desconfiança, i també curiositat. L'objectiu d'aquesta ponència és aclarir què és i com establir relacions amb l'IA, més enllà dels mites compartits.

 

Dijous 26 d'octubre. Edifici Centre. El Masnou

De 9.30 a 11.00 h
Taller: “Com optimitzar el procés de recerca de feina amb la intel·ligència artificial”
A càrrec de Carles Ribot, director creatiu, dissenyador i productor digital. Especialitzat en tecnologies immersives, concretament en la realitat virtual, augmentada i mixta. Fa servir l'IA no només com a eina de treball en els seus projectes digitals, sinó també en el seu dia a dia com a pare de família i veí del Masnou. En aquest primer taller aprendrem a crear currículums i cartes de presentació personalitzades mitjançant Google Bard i/o ChatGPT. Explicarem com ens pot ajudar a entrenar-nos per a les entrevistes, practicant respostes a les preguntes més comunes. I, fins i tot, analitzarem dades del sector del mercat laboral en què ens interessi presentar-nos.

D'11.00 a 11.30 h - Pausa cafè

D'11.30 a 13.00 h
Taller: “Com la intel·ligència artificial ens pot ajudar a ser més productius en la nostra feina diària”
A càrrec de Carles Ribot. Molts de nosaltres la fem servir ja diàriament (Siri, Alexa...), però potser no se'ns acudeix fer-la servir per evitar pensar en tasques repetitives i així tenir més temps per a nosaltres. Tasques com planejar menús personalitzats setmanals que tinguin en compte sempre les fruites i verdures de temporada; crear rutines esportives per mantenir-nos en forma; ajudar-nos a buscar els vols més econòmics per a les nostres futures vacances, i d'altres més relacionades amb les nostres tasques laborals... En aquest segon taller es mostraran aquests i altres exemples.

 

Divendres 27 d'octubre. Can Lleonart. Alella

De 9.30 a 11.30 h
Conferència. “Intel·ligència artificial i el seu impacte en el món laboral: oportunitats, reptes i solucions”
A càrrec de Juanita Acevedo, coach experta en marca personal amb valors i mentora en transformació digital. La ponència parteix dels fonaments generals de la intel·ligència artificial com a factor imminent de KANVYO en la societat. Se centrarà en la relació entre l'IA i les empreses que són pioneres en el seu ús, així com les que tenen la intenció d'implementar sistemes d'IA en el futur. Abordarem els avantatges i les conseqüències de l'aplicació de l'IA en el mercat laboral, amb un enfocament especial en com les persones poden començar a enfrontar des d'ara mateix aquests reptes.

 

 

Cartell. Jornades d'ocupació 2023
Cartell. Jornades d'ocupació 2023