L'art torna al Masnou amb l'exposició "Balanç 95/20", de Xavier Rodés

Última revisió 22-09-2020 08:50
21/09/2020

 Imatges:

· Inauguració de l'exposició "Balanç 95/20", de Xavier Rodés

· Cercavila amb motiu de la Setmana de la Mobilitat
 

Una cercavila amb motiu de la Setmana de la Mobilitat, la degustació de “Tasta el Masnou” i una jornada de donació de sang completen el cap de setmana masnoví

 

El Masnou reprèn les exposicions d’arts visuals amb una proposta de primer nivell: la mostra “Balanç 95/20”, de Xavier Rodés. La selecció d’obres d’aquest artista de renom internacional es poden veure en dues seus, l’Espai Casinet i la Casa de Cultura, fins al 12 d’octubre.

El públic hi pot trobar una setantena d’obres en oli, litografies, dibuixos i cartells que repassen els primers 25 anys de trajectòria de l’artista, considerat un dels representants més destacats del realisme contemporani. A més, Rodés aprofita l’exposició per recordar i homenatjar altres artistes que han estat importants en la seva formació o que l’han acompanyat durant la seva trajectòria.

La inauguració de l’exposició, que va tenir lloc divendres passat al vespre, va significar el retorn de la programació d’arts visuals al Masnou després dels mesos de confinament i les fases de represa. L’acte es va dur a terme seguint totes les mesures sanitàries per prevenir contagis de la COVID-19. De fet, els parlaments es van dur a terme a l’aire lliure, a la plaça de la Llibertat, a l’exterior de l’Espai Casinet.

Rodés es va mostrar molt satisfet amb l’obertura d’aquesta mostra i la va considerar una fita en la qual fa balanç de la seva creació artística, perquè reuneix una selecció d’obres que ha produït des del 1995. L’alcalde, Jaume Oliveras, va subratllar l’alt nivell artístic de Rodés i va convidar tothom a no perdre-se-la. Al seu torn, Neus Tallada, regidora de Cultura, va ressaltar l’optimisme que suposa tornar a obrir el cicle d’arts visuals i l’activitat cultural després de tants mesos. Va avançar que, després de l’exposició de Rodés, el Casinet acollirà la mostra “Memòria infectada”, del prestigiós fotògraf Joan Fontcuberta. A banda, ja s’està organitzant la segona edició del BRAMA, el Festival de Creació Contemporània del Masnou.

Cercavila, solidaritat i gastronomia

Diumenge va tenir lloc una divertida cercavila per commemorar la Setmana Europea de la Mobilitat. Els personatges de l’espectacle La gran família van fer un recorregut per diversos carrers del municipi, animant tothom a gaudir d’uns carrers reservats als vianants durant un matí ben assolellat.

La solidaritat també va tenir un paper protagonista durant el cap de setmana. Els Vienesos va ser l’equipament escollit per dur a terme una jornada de donació de sang, dissabte al matí, organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l’Ajuntament. Hi van donar sang un total de 66 persones. Quatre més s’hi van oferir, però no van poder donar-ne per motius diversos. Del total de donants, cinc s'estrenaven aquest dissabte.

Va ser el mateix dia en què va tornar un clàssic molt esperat: les degustacions de “Tasta el Masnou”. De fet, feia algunes setmanes que les 15 places disponibles estaven reservades. En aquesta ocasió, els i les participants van anar a la Casa de Cultura per gaudir de productes locals maridats amb vi de la DO Alella, acompanyats de la sommelier Elisabet Vidal.

Inauguració de l'exposició
Inauguració de l'exposició "Balanç 95/20", de Xavier Rodés.
Autor: Ramon Boadella.