La piscina municipal reobre aquesta tarda, un cop se solucionin els desperfectes causats pel vent a la coberta

Última revisió 09-02-2023 10:01
08/02/2023

El temporal ha provocat diversos incidents menors que ja s’estan reparant

La piscina del Complex Esportiu Municipal reobrirà i reprendrà la seva activitat normal a les 17 h d’aquesta tarda. L’equipament es va haver de tancar ahir a causa de la ventada, que va desprendre diverses plaques de la claraboia del sostre, passades les sis de la tarda. Es va desallotjar i es va tancar l’espai on es troba la piscina de manera immediata, com a mesura preventiva.

Ja s’ha posat fil a l’agulla per solucionar l’incident de manera provisional i poder reobrir l’equipament. Es retiren les plaques que hagin quedat en risc de desprendre’s i s’hi col·locaran unes lones per evitar que hi entri l’aigua de pluja i mantenir la climatització de l’espai. Es preveu que aquesta actuació estigui enllestida a les 17 h d'aquesta tarda. Els propers dies s’iniciaran els tràmits administratius per dur a terme la reparació definitiva de la claraboia.

Altres incidents

El temporal de vent que afecta des d’ahir el Masnou i que ja està remetent ha causat altres desperfectes, relativament lleus. Cap no ha provocat cap dany personal, si bé han requerit la intervenció de la Policia Local, els voluntaris de Protecció Civil i personal tècnic de l’Ajuntament i de les brigades municipals.

Un d'aquests incidents va ser la caiguda de part de les tanques perimetrals que protegeixen l’obra de l’edifici d’habitatges protegits que es construeix a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. S’ha abalisat l’indret per tal que ningú no s’hi acosti. A més, l’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per tal que es retirin les tanques malmeses i es torni a tancar l’espai tan aviat com sigui possible.

El vent també va fer caure un arbre al carrer d’Eduard Toldrà, sense causar danys. L’equip de jardineria va retirar-lo durant la mateixa tarda d’ahir. No s’ha registrat cap altre incident relacionat amb la caiguda d’arbres o branques. Això denota que el pla de retirada d’arbres morts o en mal estat que s’aplica des de fa dos anys està donant els resultats esperats. També hi ha ajudat el fet que la campanya anual de poda estigui en aquests moments molt avançada.

Altres incidents menors causats pel vent han estat la caiguda d’un fanal al passeig Marítim i d’un senyal informatiu del correcan del carrer de Silveri Fàbregas. La Policia Local també va rebre avisos per l’aixecament d’una tapa de clavegueram i pel trencament d’un tendal d’un habitatge privat. En tots els casos es van prendre les mesures immediates que calien per evitar riscos. Les reparacions oportunes es duran a terme amb la màxima celeritat possible.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté actiu avui un avís de perill al Maresme per l’estat de la mar, situació que es preveu que decaigui demà. Es recomana, per tant, seguir els consells preventiu davant el fort onatge.