La Nit de l'Esport premia un bon nombre d'esportistes i clubs

Última revisió 05-12-2023 10:02
28/11/2023

L'entrega de guardons s'ha fet en un cap de setmana en què també ha tingut lloc la Festa del Medi Ambient i la XL Mostra Literària del Maresme, entre altres actes

Nit de l'Esport 2023

Les grades del pavelló nou del Complex Esportiu es van omplir dissabte al vespre per gaudir d’una nova edició de la Nit de l’Esport, l’acte que organitza cada any l’Ajuntament del Masnou per reconèixer el mèrit esportiu de cada temporada. En aquesta ocasió es van atorgar catorze premis per l’actuació destacada d’esportistes, equips i clubs durant la temporada 2022-2023. Cal afegir, però, un quinzè premi: l’atorgat a David Jover per una trajectòria de més de trenta anys dedicada al Club Natació El Masnou, en gran part, com a professor i entrenador de centenars de joves, alguns dels quals van arribar a ser olímpics.

Es pot consultar la relació dels premiats i els seus mèrits clicant aquí. L’enumeració és la següent:

 • David Jover, del Club Natació El Masnou.
 • Club Atlètic Masnou i un grup de jugadors que han aconseguit durant tres anys seguit l’ascens de categoria de l’equip del qual formaven part: Joel Romero, Pere Coma, Sergi Bernad, Marc Andreu, Marc Molinas,  Marc Saez, Mohamed El Arbi  i Mohamed Yassin.
 • Jana Valencia, del Club de Gimnàstica Rítmica del Masnou.
 • Edgar Galache, del Club Judo i Gimnàstica Rítmica del Masnou.
 • Mar Blanchart Marina, del Club de Judo Rei.
 • Víctor Martínez Giménez, del Club Beach Tennis Masnou.
 • Tripulació del creuer “Màgica”, del Club Nàutic El Masnou.
 • Laia Carrillo, Fiona Soler i Martina Pérez, del Club Patinatge El Masnou.
 • Equip Fitkid, del Club Esportiu Pas Bàsic.
 • Tots els components del Club d’Aeromodelisme Barcelona.
 • Equips sènior masculí i femení del club El Masnou Basquetbol.
 • Equip Infantil A del Club Deportiu El Masnou.
 • Club Tennis El Masnou.
 • Club Futsal El Masnou.
 • Secció infantil del Club Voleibol El Masnou.

Abans de l’entrega de premis, el públic va gaudir de les actuacions de diversos clubs del municipi, amb demostracions de judo, patinatge, voleibol, tennis, gimnàstica rítmica, futbol sala, futbol i ball.

L’alcalde, Jaume Oliveras, es va encarregar de cloure la festa anual de l’esport masnoví, mentre Sílvia Folch, segona tinenta d’Alcaldia i regidora d’Esports, va donar peu a l’entrega de premis en un acte presentat per Montserrat Condeminas. També van participar en l’entrega de premis Jordi Matas, president del Consell Esportiu del Maresme, i Abel García, assessor de l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona. Tots van col·laborar així en una iniciativa que vol posar en valor l’esforç quotidià de totes les persones que formen part de les entitats i clubs del Masnou dedicades a l’esport, una de les millors eines que existeixen per fomentar la salut, la cohesió social i la transmissió de valors en infants i joves.

Festa del Medi Ambient

El cap de setmana va arrencar al Masnou el divendres a la tarda amb la Festa del Medi Ambient, una iniciativa emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Van assistir-hi desenes de persones, especialment nens i nenes. Es van aplegar a les pistes esportives de Pau Casals per saltar i aprendre a l’inflable dels residus i participar en un taller de manualitats fetes amb materials reciclats. A més, també hi havia la possibilitat d’aprofitar la Didaltruck, on s’ensenyava com arranjar i transformar peces de roba. Dissabte al matí encara es podien esprémer les activitats de la Setmana de Prevenció de Residus amb un taller de cuina d’aprofitament que es va fer a Ca n’Humet i que va comptar també amb bona participació. Tots aquests actes han estat organitzats per l’Ajuntament en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Agència de Residus de Catalunya, l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt i Maresme Circular-Consorci de Residus del Maresme.

XL Mostra Literària del Maresme

XL Mostra Literària del Maresme

Diumenge al matí, l’Espai Escènic Iago Pericot va acollir l’acte de lliurament de premis de la XL Mostra Literària del Maresme, tornant allà on va començar, ja que va ser al Masnou on se'n va celebrar la primera edició, el 28 d’abril de 1984.

És per això que, a més a més, dels premiats i les premiades, diverses personalitats maresmenques van participar en aquesta entrega de premis. Es poden consultar totes les obres premiades a la notícia que ha publicat el Consell Comarcal del Maresme al seu lloc web. Durant els parlaments, tant l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, com la consellera de Cultura del Consell Comarcal, Marta Rovira, van tenir paraules de record a la trajectòria de la Mostra. El lliurament de premis va culminar amb un pastís especial de celebració que reproduïa la imatge que l’artista Mar Torrano ha fet per a aquesta edició del certamen literari.

Mes dels Infants i altres actes

En ser el darrer cap de setmana de novembre, també han tingut lloc les darreres activitats del Mes dels Infants. Una de les que va comptar amb més participació va ser “La cúpula de Leonardo”, un taller fet a l’aire lliure, als jardins de la Nimfa, en què un bon nombre d’infants i les seves famílies van construir una cúpula autosostenible amb peces de fusta. A banda, dissabte al matí, la Biblioteca Joan Coromines va fer una hora del conte ben especial: “Diversiooootat!”, en què s'expplicaven històries que pretenen sensibilitzar envers la diversitat funcional. I ja durant la tarda de dissabte, Nova Fem Fira va organitzar un taller per fer un calendari d’advent. Per si tot plegat fos poc, diumenge al matí es va fer una nova edició de la visita guiada al Cementiri Municipal que organitza el Museu Municipal de Nàutica dins la programació anual “Descobreix El Masnou”.