en aquest enllaç.

">

La gent gran ja té nova agenda per aquest quadrimestre

Última revisió 08-09-2022 10:06
06/09/2022

El programa inclou un reguitzell de propostes entre els mesos de setembre i desembre d’enguany. Consulteu el programa d'activitats en aquest enllaç.

Ja es pot consultar la nova programació d’activitats per a la gent gran del Masnou. L’agenda d’aquest col·lectiu s’estén fins al desembre i és plena de propostes de caràcter esportiu, formatiu, cultural, d'oci i entreteniment o de salut, entre d’altres.

En aquesta edició, l’impuls de l’activitat física continua, tant amb activitats esportives al Poliesportiu com als tres casals del municipi. A més, també s’oferiran tallers específics on es podran practicar les disciplines de txikung a l’aire lliure i ioga.

A més de l’esport, les manualitats omplen gran part de l'agenda de la gent gran. Hi haurà tallers puntuals: per fer un portamonedes, bruixes i carbasses per Tots Sants, un coixí terapèutic que ajuda a alleugerir dolors o elements decoratius per les festes nadalenques. També continuaran els tallers periòdics de costura (patchwork, punt de creu...), de llana (ganxet i mitja) i el de tot tipus de manualitats creatives, i es manté el Club dels Divendres, un espai de joc i esbarjo on es pot passar una bona estona xerrant i jugant a jocs de taula per exercitar la ment i treballar, també, la motricitat fina.

Paral·lelament, hi ha programats tallers d’estimulació cognitiva per treballar la memòria i, d’altra banda, de formació digital, per introduir-se en l’ús del telèfon mòbil. També s’hi oferiran un parell de cicles de converses temàtiques en què es tractarà la sexualitat per a gent gran i la transició energètica.

A més de les activitats i tallers, la programació inclou una excursió a les ruïnes d’Empúries i, alhora, s’informa de les diverses passejades i visites locals que s’ofereixen dins del cicle "El Masnou, terra de mar".

Inclosa en aquesta agenda també hi ha la celebració de les noces d'or, un homenatge a les parelles que durant aquest any celebren els cinquanta anys de convivència. Altres celebracions de les quals s’informa són el dinar expressament dedicat a aquest col·lectiu i la Festa Radars.

Inscripcions

Totes les activitats són gratuïtes, però requereixen inscripció prèvia, que es pot formalitzar a través del formulari en línia, enviant un correu electrònic a gent.gran@elmasnou.cat o trucant al número de telèfon 93 557 17 77.

Una iniciativa sorgida l’any 2019

Aquesta agenda va sorgir durant la Setmana de la Gent Gran de l’any 2019, quan, amb la voluntat de donar resposta a les necessitats i als interessos de les persones de 65 anys o més, es va decidir que les activitats destinades a aquest col·lectiu tinguessin continuïtat durant el curs.

És organitzada per l’Ajuntament del Masnou amb el suport dels casals de la gent gran d’Ocata, Can Mandri i Can Malet, el CFPAM, el Complex Esportiu Municipal, l'entitat Fem Fira, l'Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt i els professionals que s’indiquen a les activitats.