La fotografia, les arts escèniques i la música, protagonistes del cap de setmana

Última revisió 22-12-2020 08:33
21/12/2020

Es presenta la primera edició del Premi de Fotoperiodisme Héctor Zampaglione

El Masnou ha tancat un cap de setmana amb una notable oferta d’actes culturals d’una gran qualitat. Destaca, per exemple, la celebració de les XII Jornades de Fotografia del Masnou.

Dins el marc d’aquesta iniciativa, dissabte es va presentar al cinema La Calàndria la primera edició del Premi de Fotoperiodisme Héctor Zampaglione, que es convocarà aquest proper any 2021. Amb aquest premi es vol donar suport, reconèixer i divulgar el treball del fotoperiodisme i la fotografia documental. Alhora, es ret homenatge al fotoperiodista i activista Héctor Zampaglione, mort el setembre del 2019. Després d’anunciar aquest nou certamen, el públic que va acudir a La Calàndria va poder gaudir de la projecció 36 autors confinats, de la Fundació Photographic Social Vision. Tot seguit va tenir lloc la tertúlia “Les diferents mirades fotogràfiques des del confinament”, amb la participació de Joan Fontcuberta, Sílvia Omedes i Edu  Ponces, i moderada per Sònia Hernández. El mateix Ponces va impartir, ja a la tarda, el taller “El projecte fotogràfic de la A a la Z”.

El dia abans, divendres, una de les parets blanques de la façana de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament es va convertir en el llenç on es va penjar el projecte fotogràfic “20:00 h”. A banda, aquest cap de setmana ha estat l’últim en què es podia veure a l’Espai Casinet l’exposició “Memòria infectada”, de Joan Fontcuberta. Les Jornades Fotogràfiques del Masnou són una iniciativa de FEM, Associació Fotogràfica del Masnou.

Un altre esdeveniment del cap de setmana va tenir la fotografia com a eix central. Es tracta de l’obertura de l’exposició que mostra una selecció de les millors imatges que han participat en el concurs #ParcsiPlacesdelMasnou2020, organitzat a Instagram per l’Ajuntament del Masnou.

La mostra, oberta des de divendres passat, es podrà visitar fins al 18 de gener a la Casa de Cultura. A la primera jornada d’obertura van assistir-hi diversos participants i alguns dels finalistes, així com l’alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Cultura, Neus Tallada. Albert Tena (@alberttenas) ha estat el vencedor d’aquesta quarta edició del concurs.

Teatre, circ, música i 'escape room'

L’obra de teatre Abans que es faci fosc, amb Míriam Iscla, i l’espectacle Espera, de la companyia de circ Eia, han tancat aquest cap de setmana la programació especial de l’Espai Escènic Iago Pericot per als mesos de novembre i desembre, amb l'aplicació de les mesures preventives decretades per contenir la pandèmia. Ambdues propostes van omplir l’aforament disponible. L’una va entusiasmar el públic dissabte al vespre. L’altra, l'endemà, a la mateixa hora.

Diumenge al matí, una vuitantena de persones, aproximadament, van gaudir a l’aire lliure, als jardins de Can Malet, del repertori d’òpera i sarsuela que va interpretar el tenor José Alberto Aznar, en un concert organitzat per a la gent gran del Masnou. S’hi van aplicar totes les mesures de seguretat previstes, començant per la limitació de l’aforament i l’obligatorietat d’haver reservat lloc prèviament.

Un dia abans, també al matí, una trentena de persones van divertir-se d’allò més col·laborant en la investigació per recuperar una valuosa obra d’art. Són les que van formar els nou equips que van participar a l’escape room “El marxant d’art”, organitzat per l’Ajuntament a l’aire lliure, a la plaça d’Ocata.