La Fira de Nadal encetarà les festes al Masnou

Última revisió 12-12-2023 09:32
01/12/2023

Un any més, propostes infantils com el Nadalem o la cavalcada dels Reis d’Orient tindran bona part del protagonisme

Amb l’arribada del mes de desembre, el Masnou s’il·lumina amb la il·lusió del Nadal. I és que els llums que vesteixen de gala els carrers són un dels primers reclams de les festes. Els d’un bon nombre de carrers i places del poble s’han d’encendre aquesta tarda, 1 de desembre. A banda, a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil serà demà, dissabte 2, quan el Nou encendrà l’arbre de Nadal que la presidirà. Abans, a les 18 h, escalfaran motors amb l’espectacle infantil La fàbrica de les joguines. L’encesa de l’arbre serà pels volts de les 20 h.

Aquests són alguns dels preàmbuls que escalfaran motors, però el primer gran clàssic que promet omplir els carrers serà la tradicional Fira de Nadal, que es farà els dies 16 i 17 de desembre, a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil i el carrer de Roger de Flor. A més a més de les parades amb tota mena de productes, hi haurà música en directe, tallers i un espai d’acollida infantil. Com que la canalla és qui més ha de xalar en aquestes festes, el Nadalem tornarà a omplir de jocs i activitats el Complex Esportiu Municipal els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre; és a dir, poc després d’atonyinar el tió i atipar-se amb els dinars de Nadal i de Sant Esteve. Precisament, el 26 de desembre es farà la 44a Cursa de Sant Silvestre del Masnou, La Sansi, la més antiga de Catalunya. Les inscripcions ja són obertes. No val a badar, perquè les places són limitades.

I així, entre torrons, dinars i celebracions, arribarà el moment d’acomiadar-se del 2023 i donar la benvinguda al 2024. I la millor manera de fer-ho al Masnou és capbussant-se al mar, amb el Primer Bany de l’Any. Un cop més, reunirà gent ben animada el dia 1 de gener, a les 12 h, a la platja d’Ocata. Serà el 3 de gener quan s’espera rebre els carters reials, que vindran amb la missió de preparar l’arribada dels Reis d’Orient i començar a recollir les cartes dels nens i les nenes. Tot ha d’estar a punt per a la vinguda de Ses Majestats, el 5 de gener. Ja han comunicat que el seu vaixell atracarà al port a les 17 h i que tenen moltes ganes de veure el moll ple de nens i nenes. Cap a les 18 h iniciaran la cavalcada. Recorreran un bon tram de l’N-II per dirigir-se al barri d’Ocata i, des d’aquí, creuaran la vila fins a a la plaça de Ramón y Cajal, al Masnou Alt, punt final de la cavalcada.

Aquests seran alguns dels actes nadalencs que es preveuen més multitudinaris. La programació completa es publicarà a l’edició especial de la revista El Masnou Viu, que sortirà el dilluns 11 de desembre. A més, també es poden consultar a l’agenda del web municipal.