La final del Maresmusic corona un cap de setmana farcit d'activitats

Última revisió 13-10-2022 09:21
10/10/2022

L’Espai Escènic Iago Pericot va acollir dissabte els concerts del Concurs de Música Jove del Maresme

Dissabte al vespre, l’Espai Escènic Iago Pericot de Ca n’Humet, al Masnou, es va omplir de talent jove i de la bona música que van regalar els grups classificats a la final de la 18a edició del Maresmusic, el Concurs de Música Jove del Maresme. Hi va haver una molt bona assistència de públic, des de l’inici dels concerts, a les 19 h, fins al final d’aquesta cita musical, ja de nit.

Va ser aleshores quan es va fer pública la decisió del jurat. Val la pena destacar que el grup masnoví Inici es va endur el premi local del Masnou. Això significa que actuaran en directe en la propera edició de la Nit Jove la Salada, dins la Festa Major del 2023.

El llistat complet dels premis és el següent.

Abans de l’inici dels concerts, el Maresmusic va oferir una xerrada sobre el món de la música oberta a tothom. Van participar-hi membres dels grups que actuaven, així com el jurat, que estava format per Blanca Cereceda (professora de música de l’Escola Municipal de Música del Masnou), Maïa Vidal (artista americana establerta a Catalunya) i Edu Esteve (artista i concursant del programa de TV3 Eufòria).

Patrimoni, cultura, art i molt més

Més enllà del Maresmusic, el cap de setmana masnoví ha estat farcit d'un munt d’actes que van atreure una gran participació del públic. És el cas de la jornada de portes obertes a diversos patis i eixides de mines d’aigua de cinc cases privades i d’un repartidor d’aquesta històrica xarxa de distribució d’aigua. L’activitat, que es va dur a terme diumenge al matí, es va completar amb la visita guiada a la Mina d’Aigua i del Centre d’Interpretació, a la plaça d’Ocata. Aquest conjunt d’activitats centrades en aquest reclam tan genuí del patrimoni masnoví va atreure més de 500 visites.

A més a més de poder veure les eixides de les mines, el públic va gaudir de les actuacions de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou (JOCEM), de l’escola d’interpretació i teatre +Q Teatre i del Cor Scandicus, que es van repartir als diferents patis privats per amenitzar la jornada. A banda, en un d’ells s’hi podia admirar una instal·lació artística feta per Blanc de Guix. Les portes obertes a les eixides de les mines d’aigua s’han organitzat amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2022. Dins d’aquest marc, també es van oferir dues visites guiades a Can Teixidor, un mas fortificat que és una de les construccions històriques més rellevants del municipi. La vintena de persones que van participar-hi feia temps que havien esgotat les places disponibles. I és que es tracta d’un domicili habitat, motiu pel quan només s’organitzen visites un cop l’any.

Ja en l’apartat cultural, s’ha d’assenyalar el taller familiar que va oferir a l’aire lliure, al carrer del Doctor Agell, l’artista Gianfranco La Cognata. Aquesta activitat, que va tenir lloc diumenge al matí, va comptar amb una bona participació d’infants i gent de més edat, que van atendre amb interès els consells que els donava La Cognata per crear obres a partir de la tècnica que el mateix artista va aplicar per crear les peces de la mostra “Arquitratado”, que s’ha pogut veure a la Casa de Cultura entre el 16 de setembre i el 9 d’octubre.

Encara en l’apartat artístic, el GAT (Grup Amateur de Teatre) va oferir dues representacions de l’obra Soul Sister, divendres i diumenge, a l’Espai Escènic Iago Pericot. Es tracta d’una adaptació lliure i còmica que ha fet el GAT del cèlebre musical Sister Act. De bona música també se’n va poder gaudir al concert de fados interpretats pel grup Névoa, divendres a la tarda, dins el programa “Descobrim Portugal”, organitzat per la Biblioteca Joan Coromines i l’Associació UNESCO El Masnou.

Durant aquest cap de setmana va haver-hi temps també per a diverses celebracions. És el cas de la festa que es va fer al Casal de Gent Gran d’Ocata per homenatjar els socis i sòcies de més de 90 anys. Van compartir una bona estona amb amics i familiars. També van rebre un obsequi de part de l’Ajuntament, que els va lliurar l’alcalde, Jaume Oliveras.

D’índole molt diferent, un munt de gent va apropar-se a una altra festa, que ja és tota una tradició de la tardor masnovina, el Masnoberfest, que organitza El Masnou Comerç (Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme del Masnou). Aquesta versió masnovina de l’Oktoberfest bavaresa s’ha fet enguany el dissabte, entre la tarda i la nit, a la plaça dels Països Catalans. El públic que hi va anar va gaudir de cerveses artesanals, algunes fetes al municipi, com Em Roda el Cap Beer, elaborada pel Mas Vell i Can Roda. N’hi havia també d’altres, de qualitat reconeguda i produïdes en altres indrets. Com no podia ser d’altra manera, aquesta fira de la cervesa també va comptar amb diverses propostes gastronòmiques de restauradors locals i amb bona música.

Per si tot plegat fos poc, durant aquest cap de setmana també s’ha disputat el Trofeu Port Masnou, de vela, d’N2 Classe ILCA 4 i ILCA 6, organitzat pel Club Nàutic El Masnou. Desenes d’embarcacions es van disputar les millors posicions a les aigües del litoral masnoví els dies 6, 8 i 9 d’octubre. Se'n pot consultar la classificació final en aquest enllaç.

Galeria d'imatges: 'Soul sister', de GAT El Masnou

'Soul sister', teatre musical, GAT El Masnou