La creació d'habitatges protegits, tema central de la visita del conseller de Territori

Última revisió 27-03-2023 10:02
24/03/2023

Es vol acordar un conveni amb l’INCASÒL per tal de construir tres noves promocions, als carrers de Montevideo, de Pau Casals i d’Almeria

El conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernàndez, ha visitat aquest matí l’Ajuntament del Masnou. L’ha rebut l’alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat de Ricard Plana, regidor d’Urbanisme, i Maria Llarás, regidora d’Habitatge.

Més enllà de la salutació protocol·lària, la visita del conseller ha servit per dur a terme reunions de treball centrades en la creació de tres noves promocions d’habitatge protegit al Masnou. De fet, a les reunions de treball també hi han participat Maria Sisternas, directora de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL); Gonçal Marquès, director d’operacions d’habitatges i inversions gestionades per l’INCASÒL, i personal tècnic de l’Ajuntament del Masnou.

Les tres promocions que es volen construir sumaran, aproximadament, una vuitantena d’habitatges protegits. Dues d’aquestes promocions serien dotacionals (de lloguer i reservades a col·lectius vulnerables o amb dificultats d’accés a l’habitatge). L’una s’ha de construir al carrer de Montevideo; l’altra, al de Pau Casals. La tercera promoció, que s’aixecarà al carrer d’Almeria, serà també d’habitatges protegits, però sense estar subjectes als preceptes dels dotacionals, si bé la intenció de l’Ajuntament és que la majoria també siguin de lloguer. Ara falta que ambdues parts acabin de perfilar els detalls de la col·laboració, si bé l’objectiu és que l’INCASÒL s’encarregui de la construcció de les tres promocions.

En paral·lel, també s’ha abordat la situació de l’edifici d’habitatges protegits per a gent gran que es troba a mig fer a l’avinguda de Joan XXIII. Les obres, que duu a terme l’INCASÒL, es van haver d’aturar pels problemes sorgits amb l’empresa que s’encarregava de la construcció. En la reunió d’avui, s’ha informat que ja està en marxa la licitació per a la finalització de l’obra. Es preveu que pels volts d’octubre ja s’hagi adjudicat el projecte a una nova empresa.

Després de les reunions de treball, el conseller ha signat al llibre d’honor del Masnou. Tal com ha comentat davant de les persones presents, entre les quals hi havia Najat Driouech, diputada masnovina del Parlament de Catalunya, s’ha mostrat satisfet “per fer passes endavant en l’objectiu que l’accés a l’habitatge sigui un dret real i efectiu”. Per aconseguir-ho, Fernàndez ha subratllat la importància de la col·laboració entre els ajuntaments i la Generalitat, i ha esmentat els habitatges protegits que està impulsant el govern presidit per Pere Aragonès.