Gairebé dues mil persones corren la Sant Silvestre del Masnou

Última revisió 27-12-2022 12:55
27/12/2022

La 43a edició de la Sansi s’ha disputat al tram masnoví de l’N-II, on s’ha traçat un circuit homologat de 5 km

Cursa Sant Silvestre 2022

Prop de dues mil persones van participar ahir a la 43a Cursa Sant Silvestre del Masnou, la Sansi. En concret, s’hi havien inscrit 1.936 corredors i corredores. Hi havia dues modalitats de cursa, segons l’edat dels participants. La primera, per a homes i dones, es va disputar a les 10.30 h. L’altra, la infantil, va tenir lloc a les 11.30 h. El bon ambient i les ganes de passar-ho bé, fent esport en família, va ser la tònica dominant durant tot el matí.

Aquest ha estat el segon any en què la cursa s’ha disputat al tram masnoví de l’N-II, cosa que va obligar a tallar-la al trànsit de vehicles entre les sis del matí i la una del migdia. El circuit de la cursa adulta va tenir una longitud de 5 km. L’home que el va completar en menys temps va ser el letó Dmitrijs Serjogins, del CA La Sansi, amb un temps de 14 minuts i 34 segons. D’entre les dones, va ser Cristina Silva, de l’Ironwill Solideo, qui es va endur la victòria, amb 16 minuts i 39 segons. El podi masculí el van completar Carles Gómez (15:02) i Víctor Aguilera (15:09). Mercè Sànchez (17:48) i Kitija Valtere (17:49) van ser la segona i la tercera dones més ràpides.

Aquesta cursa és la Sant Silvestre més antiga de Catalunya. L’organitzen l’Ajuntament del Masnou i el Club Esportiu La Sansi. L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el regidor d’Esports, Ricard Plana, van disparar els trets de sortida de les curses. Tots dos, juntament amb Jordi Matas, president del Consell Esportiu del Maresme, es van encarregar de lliurar els reconeixements i els premis als corredors i corredores que van destacar en les diverses categories.

- Consulteu la classificació de tots els corredors i corredores a la 43a Sant Silvestre del Masnou.

La cursa ha estat l’acte més multitudinari que s’ha fet al Masnou durant aquest cap de setmana, que ha encetat les festes nadalenques, però no ha estat l’únic. Per exemple, l’Associació de Veïns del Carrer de Pere Grau i l’Ajuntament van organitzar el divendres al vespre una xocolatada popular i una cantada de nadales. L’acte va tenir una bona afluència de públic. A banda, l’escola El Masnou Ballet va oferir, aquella mateixa tarda, l’espectacle de dansa El trencanous, amb una molt bona assistència de públic.

Cursa Sant Silvestre del Masnou, la Sansi, 2022.
Cursa Sant Silvestre del Masnou, la Sansi, 2022.

Vídeos

Sant Silvestre del Masnou 2022