Flors i estels en el Dia del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal

Última revisió 19-10-2023 08:56
16/10/2023

L’Ajuntament i l’Associació Ània organitzen una ofrena floral en record dels nadons morts durant l’embaràs o poc després de néixer

Una vintena de persones es van reunir ahir al Cementiri Municipal per recordar els nadons morts durant l’embaràs, el part o poc després de néixer. No en va, era 15 d’octubre, Dia del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal. Amb motiu d’aquesta efemèride, i per tal de fer costat les famílies i les seves reivindicacions, l’Ajuntament i l’Associació Ània van organitzar una ofrena floral a l’Espai Llum d’Estels del Cementiri.

Les flors es van dipositar a les dotze del migdia sota l’olivera plantada en aquest indret. A més, bona part de les famílies presents també van posar-hi uns petits estels de fusta amb els noms dels nadons que van marxar abans d’hora. L’Associació Ània hi era des de bon matí per tal que les persones que ho desitgessin poguessin preparar el seu estel. Ja a l’hora de fer l’ofrena, l’alcalde, Jaume Oliveras, la regidora d’Acció Social, Yulay Martínez, i la presidenta de l’Associació Ània, Anna Targarona, van pronunciar uns breus parlaments en memòria d’aquests infants i per fer costat a les famílies.

L'Espai Llum d'Estels va ser inaugurat el 2021, impulsat per l'Ajuntament del Masnou a proposta de l'associació Ània, una entitat masnovina que es va crear per donar veu a les famílies que han hagut d’afrontar aquest dol inenarrable i acompanyar-les amb activitats, com els grups d’ajuda mútua, i altres recursos.