Finalitza la construcció dels 40 habitatges de protecció oficial de la plaça de l'U d'Octubre

Última revisió 06-02-2024 12:04
02/02/2024

Ja ha finalitzat la construcció de 40 habitatges de protecció oficial (38 en règim de venda i 2 en règim de lloguer) a la plaça de l'U d'Octubre. El lliurament de les claus es preveu a la primavera de 2024. La reurbanització d’aquest indret inclou també la creació d'aquesta nova plaça i dos locals, que es preveu que estiguin enllestits d’aquí a dos mesos. Aquest 2 de febrer, l’alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat per altres membres de l’Equip de Govern, ha visitat la promoció, juntament amb diversos representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), administració supramunicipal delegada de la construcció dels edificis.

La nova construcció es distribueix en dos blocs i un equipament, la coberta del qual esdevindrà aquesta nova plaça de l’U d’Octubre que dona accés a les tres escales dels habitatges. L’edifici disposa de dues plantes subterrànies per a 40 places d’aparcament ventilades naturalment, fet que suposa minimitzar la despesa energètica, que és un dels objectius de la promoció.

En aquesta línia, tots els habitatges gaudeixen de ventilació creuada i d’amplis espais interiors i exteriors, en un disseny que té en compte la perspectiva de gènere. Destaquen també les cortines de vidre de les terrasses, que afavoreixen les possibilitat de captació de l’energia solar a l’hivern. Aquests aspectes, juntament amb l’elevat grau d’aïllament i un sistema de producció d’aigua calenta sanitària i calefacció amb aerotèrmia centralitzada, minimitzen la despesa energètica i possibiliten la qualificació energètica A.

Dels nous habitatges, cinc són de tres habitacions; trenta són de dues habitacions i cinc són d’una habitació. Aquesta diversitat tipològica respon a la voluntat d’afavorir la pluralitat poblacional. Tots van ser adjudicats al sorteig que es va fer entre les 357 persones sol·licitants el 12 de juliol passat.

Dissenyats per Marta Peris i José Toral, de l’estudi Peris + Toral Arquitectes, aquesta promoció és fruit de la col·laboració entre l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i l’Ajuntament del Masnou. L’acord entre aquestes organismes també promou la construcció d’un altre edifici de 67 habitatges amb protecció oficial, emplaçat a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, 55 dels quals són de dues habitacions i 12 són de tres habitacions. Comptarà amb 75 places d’aparcament i un local a la planta baixa que també es destinarà a equipament municipal. De fet, l’Ajuntament preveu traslladar-hi l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Avui també s’hi ha fet una visita d’obres i es treballa amb la previsió que el lliurament d’aquesta promoció pugui fer-se l’estiu de 2025. Ambdues promocions incorporen 107 habitatges al parc públic del municipi.