Esclat d'imaginació i alegria al Carnaval masnoví

Última revisió 13-02-2024 11:10
12/02/2024

Una multitud de persones participen en el concurs i el ball de disfresses de diumenge i a la Rua Diabòlica del dissabte

Carnaval 2024

Un any més, els masnovins i les masnovines han sortit al carrer per celebrar el Carnaval desbordant alegria, bon humor, imaginació i ganes de passar-ho bé en família i amb amics i veïns. Tot plegat va començar la tarda del Dijous Gras, el 8 de febrer, amb la proclamació del Carnaval decretat per la Reina Carnestoltes, però ha estat aquest cap de setmana quan s’han fet els actes més multitudinaris.

El més concorregut va ser el Concurs i Ball de Disfresses, que cada any té lloc pels volts del migdia del diumenge de Carnaval. Sota un cel radiant i amb un ambient molt familiar i alegre, centenars de persones van desfilar per diversos carrers del barri d’Ocata i del centre del Masnou. Van protagonitzar una rua ben acolorida que anava dels jardins dels Països Catalans a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. En aquest últim indret va tenir lloc el ball de disfresses, amenitzat per la Companyia Xarop de Canya, i es van anunciar els guanyadors i guanyadores d’un concurs al qual s'havien inscrit 21 persones a títol individual, 21 grups i 7 comparses. Els premis a les disfresses individual i de grup consistien en entrades per a espectacles de l’Espai Escènic Iago Pericot. Els de les comparses, dues paneres amb productes locals.

Els premiats van ser els següents:

  • Millor disfressa individual: “Caixa sorpresa”.
  • Millor grup: “Els pintors”.
  • Millor posada en escena (comparses): “La balconera”.
  • Millor disfressa i originalitat (comparses): “La balconera”.

El vespre anterior, el de dissabte, havia tingut lloc la Rua Diabòlica, un dels esdeveniments més genuïns del Carnaval del Masnou. Organitzada per la Colla de Diables, és tota una nit màgica amb pirotècnia i tota mena de personatges que escapen de l’infern durant unes hores per xalar una estona amb la bona gent del Masnou. Malgrat que aquestes dues rues esdevenen els moments àlgids del Carnaval, encara s’ha de fer la festa més alegrement tràgica, la del Dimecres de Cendra, el proper dia 14. Un any més, les pistes de Pau Casals seran l’escenari, a partir de les cinc de la tarda, d’una bona sardinada i de la crema del ninot Carnestoltes, activitats que organitza l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt.

L’Ajuntament del Masnou agraeix la implicació de totes les entitats que fan possible l’organització de totes les activitats d’aquesta festa. La programació completa del Carnaval masnoví comptava amb vuit activitats diferents, si bé n’hi va haver dues que van cancel·lar-se, divendres a la tarda: l’Espai Familiar Ple de Disfresses, que s’havia de fer a Can Malet, i el Carnaval al Barri, que havia de tenir lloc al Masnou Alt.